Pasta met saus van groene groenten
1 augustus 2008
Door
admin
Ingrediënten
- 300 gr volkorenpasta
- 300 gr tuinerwten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 courgette, in blokjes
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 125 ml crème fraiche
- 100 gr 30+ kaas, geraspt
- ½ bosje peterselie, fijngesneden
- 1 eetlepel pijnboompitten, geroosterd
Bereiding
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
- Kook de pasta en laat de helft van de erwten de laatste 2 min. meekoken. Giet de pasta en erwten samen af.
- Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de courgette en de knoflook, 5 min. Voeg naar smaak zout en peper toe. Voeg de rest van de erwten toe en bak deze mee, 5 min.
- Voeg de crème fraiche toe en prak het geheel met een vork of een stamper tot grove puree.
- Verdeel de pasta met erwten over 4 borden en schep er de groene saus over. Bestrooi met de geraspte kaas en pijnboompitten.