Ingrediënten
- 300 gr volkorenpasta
 - 300 gr tuinerwten
 - 2 eetlepels olijfolie
 - 1 courgette, in blokjes
 - 1 teentje knoflook, fijngesneden
 - 125 ml crème fraiche
 - 100 gr 30+ kaas, geraspt
 - ½ bosje peterselie, fijngesneden
 - 1 eetlepel pijnboompitten, geroosterd
 
Bereiding
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
 - Kook de pasta en laat de helft van de erwten de laatste 2 min. meekoken. Giet de pasta en erwten samen af.
 - Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de courgette en de knoflook, 5 min. Voeg naar smaak zout en peper toe. Voeg de rest van de erwten toe en bak deze mee, 5 min.
 - Voeg de crème fraiche toe en prak het geheel met een vork of een stamper tot grove puree.
 - Verdeel de pasta met erwten over 4 borden en schep er de groene saus over. Bestrooi met de geraspte kaas en pijnboompitten.
 


