Salade met aardappels en tonijn

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediënten

  • 400 gr koolvis, vers of uit de diepvries
  • 200 ml melk
  • blokje visbouillon
  • 30 gr boter
  • 30 gr bloem
  • 100 ml slagroom
  • 2 eetlepels peterselie, gehakt
  • 2 eetlepels bieslook, gehakt
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 2 eetlepels geraspte belegen kaas
  • zout en peper

Bereiding

  1. Verwarm de grill voor of zet de oven op 200 gr C.
    Verwarm de melk samen met het visbouillonblokje en verwarm hierin ook de vis, ong 8 min, heel zachtjes verwarmen.Schep dan de vis voorzichtig uit de melk en leg ze in een ovenschaaltje.
  2. Verwarm de boter in een steelpannetje, roer de bloem erdoor (blijf heel goed roeren!), giet dan de verwarmde melk erdoor (blijven roeren!) totdat er een mooie gladde saus ontstaat.
    Klop dan de slagroom door de saus en laat het geheel nog even pruttelen.
  3. Roer de gehakte kruiden en de kappertjes erdoor en zout en peper naar smaak.
    Giet het geheel over de vis in de ovenschotel.
  4. Schep de kaas en de paneermeel door elkaar en strooi dit over de vis.
    Zet de ovenschaal onder de grill of in een oven totdat er een mooi bruin korstje op zit.(Tip: Lekker met aardappels (puree) en broccoli, bloemkool of wortels.)