Spaghetti met frisse zalm- roomsaus

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediënten

  • 500 gr spaghetti/pasta
  • 2 zakjes hollandaise saus( bijv Knorr)
  • 250 gr zalm snippers of reepjes
  • 6 eetlepels citroensap
  • 1 krop sla
  • 4 eetlepels olie
  • 3 bosuitjes, gesneden in ringetjes
  • zout, peper

Bereiding

  1. Kook de spaghetti in ruim kokend water beetgaar.
  2. In een steelpan de hollandaise saus bereiden volgens de gebruiksaanwijzing.
  3. De zalmsnippers erdoor roeren en saus op smaak brengen met helft van citroensap, zout en peper naar smaak.
    Nog 2 min zachtjes laten koken.
  4. Slabladeren loshalen, in grove stukken scheuren, wassen en uit laten lekken.
    In een schaal dressing maken van de olie, rest citroensap en zout en peper.
    Meng de sla door de dressing.
  5. Verdeel de spaghetti over 4 borden en doe daarover heen de saus.
    Bestrooi het geheel met de gesneden bosuitjes.
    Serveer de sla er apart bij.