Tagliatelle met tonijn en broccoli

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediënten

  • 400 gr tagliatelle
  • 400 gr broccoli
  • 2 blikjes tonijn op water
  • 3 tomaten
  • 1 ui
  • 50 gr zwarte olijven
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 ansjovisfilets
  • 50 ml citroensap
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout

Bereiding

  1. Laat de tonijn uitlekken en snijd deze in kleine stukjes.
  2. Kook de broccoli en giet er koud water over. Kruis de tomaten in, leg ze even in kokend water en ontvel ze en snijd ze in blokjes.
  3. Kook de tagliatelle beetgaar. Snijd de ui en ansjovis in stukjes en de olijven in plakjes. Pers de knoflook.
  4. Verhit de olijfolie. Fruit hierin de ui en schep de broccoli, tomaten, olijven, knoflook en ansjovis er door. Roerbak 2 minuten en schep dan de afgegoten tagliatelle en tonijn erdoor.
  5. Strooi de peterselie eroverheen en besprenkel het geheel met de citroensap.