Studentenreizen

17 januari 2014 Uit Door admin

Studenten kunnen tegenwoordig kiezen uit allerlei verschillende soorten vakanties. MijnStudentenleven heeft er 5 voor je op een rij gezet:

1) Jongerenvakantie

Wil je een vakantie waarin je feest tot in de late uurtjes, waar zon, zee, strand en tal van andere activiteiten jouw dag vullen,  dan is een jongerenreis iets voor jou. Op deze pagina vindt je informatie over reisorganisaties die jongerenvakanties aanbieden en tevens vind je informatie over must-sees en must do’s op  de beste zomerbestemmingen voor iedereen die houdt van feesten, chillen en dansjes doen. Waarom? Omdat je het gewoon eens gedaan moet hebben! Dit is het enige relevante antwoord.

Een jongerenvakantie draait om uitgaan, lol hebben, flirten en bakken in de zon. De meeste deelnemers aan jongerenvakanties zijn gemiddeld jonger dan 25. Jongerenreizen worden georganiseerd door reisorganisaties zoals Jiba en X-Travel die alles op alles zetten om jou een zo compleet mogelijke vakantie te bieden. Houd je er niet van om de hele dag op het strand te liggen totdat  ’s avonds de wijntjes worden ingeschonken, de muziek wat luider wordt en iedereen paradeert over de boulevard als nooit te voren, dan is  er ook voor jou  genoeg te doen! Vanuit de meeste jongerenorganisaties worden namelijk tal van activiteiten aangeboden om ieders vakantie geweldig te maken. Wild water raften, bungeejumpen it is!

Het grote voordeel van jongerenreizen zit hem in de organisatie. De prijzen zijn bijzonder acceptabel en vrijwel alle  zaken die belangrijk zijn om zorgeloos in het buitenland te vertoeven, worden voor jou geregeld. Zorgen over je accommodatie, je transfer en andere zaken zijn verleden tijd.

2) Backpacking

Ken je het gevoel om het hedendaagse leven voor een langere tijd te ontvluchten, wil je een andere cultuur  kennen of wil je gewoon je Spaans oefenen dan is wellicht backpacken iets voor jou.  Op deze pagina vindt u informatie over de praktische informatie van het backpacken, plaatsen die een bezoek waard zijn en routes die voor jou zijn uitgestippeld.

Wat is het en waarom?

Omdat dit de ervaring is die garant staat voor avontuur, gefeest en het ontdekken van nieuwe culturen! Het woord zegt het al, backpacken is op pad gaan met een backpack. Kenmerkend aan backpackavontuur is het low-budgetkarakter en de langere tijdsduur die het in beslag neemt.

Praktische informatie

Ondanks dat backpacken nogal de suggestie opwekt dat een dergelijke voorbereiding niet nodig is en dat het enkel blijft bij je spullen pakken en gaan met die banaan is fout. Backpacken vergt namelijk absoluut een voorbereiding in verband met inentingen, een geschikte uitrusting en een mooie dan wel avontuurlijke reisroute.

3) Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk is weer helemaal in de mode. Overweeg  om paden te repareren in de Grand Canyon, Engelse les  geven in Zuid-Afrika, of ondersteuning te bieden aan sociale projecten in Brazilië!  De mogelijkheden om vrijwilligerswerk te verrichten in het buitenland alsmede de mogelijke bestemmingen zijn talrijk en divers. In het geval vrijwilligerswerk iets voor jou is dan zijn er twee manieren waarop je dit kan realiseren:  

  1. Je neemt zelf het heft in handen en organiseert je vlucht, je onderkomen, etc. apart van elkaar,
  2. of je doet een beroep op een organisatie die gespecialiseerd is in vrijwilligerswerk. 

Wanneer jezelf het heft in handen neemt houdt er dan rekening mee dat er veel geregel vooraf gaat voordat je daadwerkelijk in Afrika bent. Het voordeel is echter wel dat de kosten die je maakt een stuk goedkoper zijn dan een totaalpakket van een organisatie. Wil je het jezelf liever niet te moeilijk maken dan is het wellicht een aanrader om een vrijwilligerswerk organisatie in te schakelen. Naast de expertise en contacten van deze organisaties bieden zij totaalpakketten aan wat dus voor jou in ieder geval veel tijd scheelt. De pakketten die worden aangeboden bestaan meestal uit een combinatie van vliegticket(s) en accommodatie(s). Kenmerkend voor het werken middels een vrijwilligerswerk organisatie is dat deze manier een stuk duurder is dan wanneer je zelf je reis regelt en uitstippelt.

4) Taalreizen

Wil je een nieuwe taal leren of een taal beter leren spreken, dan zijn taalreizen een goed idee. Een taalreis  volhoudt dat je een taal gaat leren in een land, ver weg of dichtbij, waar de te beoefenen taal de moedertaal is.  Voldoende mogelijkheden dus om te oefenen, te leren en plezier te hebben. Op deze pagina vind jij nuttige informatie zodat jij daadwerkelijk zorgeloos weg kan.

De meest voor de hand liggende vorm van een taalreis zijn georganiseerde reizen waar je in groepsverband lessen kan volgen. Dergelijke programma’s  zijn in meer en minder intensieve mate te volgen waardoor je zelf kan bepalen in hoeverre je een dergelijke ervaring aangrijpt om te leren of om vakantie te vieren.
Groot voordeel van georganiseerde taalreizen zijn dat de meeste belangrijke zaken voor jou geregeld worden, van accommodatie tot en met aanspreekpunt. Houdt er wel rekening mee dat de prijzen van georganiseerde taalreizen redelijk kunnen oplopen, naarmate het gekozen programma intensiever wordt en de bestemming van je reis exotischer is.

5) All-inclusive vakanties

Als echte Nederlanders zijn we allemaal gek op all-inclusive vakanties. Je betaalt een vaste prijs en kan eten en drinken wat je wilt. Aan de ene kant fantastisch, aan de andere kant trekt dit natuurlijk erg veel publiek. Wil je een all-inclusive vakantie boeken, onderzoek dan eerst de mogelijkheden en de onmogelijkheden binnen het hotel of resort dat je wil gaan bezoeken. Zo zijn er bijvoorbeeld all-inclusive bestemmingen waarbij je verschillende gradaties van all-inclusive hebt. Je mag hier bij de goedkopere variant bijvoorbeeld alleen eten en onbeperkt bier, wijn en fris halen. Voor een bacardi-cola of een cocktail moet je dan wel weer je portemonnee trekken.

Wil je all-inclusive op vakantie dan zijn er genoeg aanbiedingen te vinden. Onthoud hierbij wel dat wanneer iets te mooi lijkt om waar te zijn, dit ook goed het geval kan zijn. Zoals bij alle vakanties die je boekt biedt het net iets duurdere alternatief vaak net iets meer kwaliteit. Ga je voor de goedkoopste mogelijkheid, dan is de kans groot dat je terechtkomt in een zwembad vol met piesende en schreeuwende kinderen terwijl hun ouders zich langs de zwembadrand laten vollopen om toch het gevoel te kunnen hebben even op vakantie te zijn. Kies je voor de iets duurdere varianten dan heb je niet alleen een ander publiek, ook worden je mogelijkheden wat ruimer. Zo zijn er bijvoorbeeld resorts die niet alleen claimen all-inclusive te zijn maar dat ook kracht bij zetten door gratis waterskiën of catamaran aan te bieden.