Budgettip 9: Office 365 gratis voor studenten

18 maart 2015 Uit Door admin

Als scholier of student krijg je van Microsoft de mogelijkheid gratis gebruik te maken van Office 365, de dienst die je toegang geeft tot onder meer de Word-, Excel- en Powerpoint-apps. Alles dat je hiervoor nodig hebt is een geldig e-mailadres van je school of universiteit.

Het was al mogelijk voor onderwijsinstellingen om een gratis abonnement op Office 365 aan te vragen voor scholieren en studenten maar dit moest door de school zelf geregeld worden. Eind vorig jaar introduceerde Microsoft echter de mogelijkheid voor scholieren en studenten om dit zelf te regelen en inmiddels is deze optie ook in Nederland beschikbaar.

Met Office 365 krijgen scholieren en studenten toegang tot het online Office-pakket van Microsoft en kunnen ze gebruikmaken van onder meer Word, Excel en Powerpoint. De programma’s kunnen op maximaal vijf apparaten geïnstalleerd worden. Ook is er gratis opslagruimte in OneDrive beschikbaar. Om in aanmerking te komen voor een gratis abonnement op Office 365 moet je 13 jaar of ouder zijn, een geldig e-mailadres van je school hebben en moet je school een Office-licentie van Microsoft bezitten.

Mocht je student of scholier zijn en je willen aanmelden voor een gratis abonnement op Office 365 dan kun je terecht op deze pagina.