Waarom eten zoals een kleuter je meer energie geeft

19 februari 2015 Uit Door admin

Een middagdipje tijdens het studeren of op het werk bestrijd je waarschijnlijk doorgaans met een sterke kop koffie. Maar ook gezonde snacks kunnen je een instant energieboost geven. Dé tip om je productiviteit op te krikken na de middag: geef jezelf de tussendoortjes die je ook aan kleuters zou geven. Hier alvast wat inspiratie:

Fruit en groenten
Oh nostalgie, de in blokjes gesneden stukjes appel of het doosje kerstomaatjes dat je als kind bij je lunchpakket kreeg. Waarom zou je jezelf er niet mee verwennen? Het geeft je op termijn meer energie dan een chocoladereep, en de vitaminen en mineralen geven je een stevige opkikker.

Noten en rozijnen
Vol goede vetten en eiwitten, en dus altijd een goed idee om tussendoor wat van te snacken. Met mate weliswaar, want het zijn wel kleine caloriebommetjes. Maar een handjevol notenmix (eventueel met rozijnen) geeft je genoeg energie om je werkdag vruchtbaar verder te zetten.

Popcorn
Ook buiten de bioscoopzaal zijn deze gepofte maïskorrels sfeervol, lekker én gezond. En niet alleen kleine kinderen worden er blij van. Popcorn bevat veel vezels en weinig calorieën, wat zoveel betekent als: je raakt verzadigd, maar wordt er niet dik van. (Als je er geen kilo’s suiker aan toevoegt natuurlijk). Maak de popcorn op voorhand thuis klaar en stop ze in een zakje of doosje om mee naar het werk te nemen.

Oplossoep
Hoewel de voedingswaarde van oplossoep totaal niet te vergelijken valt met verse soep, kan zo’n minuutsoepje tussendoor zeker geen kwaad. Het is lekker en stilt de kleine honger, wat uiteindelijk de bedoeling is van een snack. Bovendien is het nog steeds gezonder dan een chocoladereep of zakje chips.

Havermoutpap
Vooral populair als supergezond ontbijt, maar ook tussendoor kan een klein kommetje havermout een prima hongerstiller en energieleverancier zijn. Nog beter als je er wat (gedroogd) fruit onder roert. Wedden dat je er weer een paar uur tegenaan kan?

Gezonde en makkelijke recepten voor het avondeten vind je hier op MijnStudentenleven.

 

Bron: www.goedgevoel.be