Waarom je een fiets nodig hebt in je studentenstad

Waarom je een fiets nodig hebt in je studentenstad

16 maart 2022 Uit Door admin

Ga je binnenkort op kamers in een studentenstad? Of woon je al in een stad, maar vind je het maar niets om telkens met het openbaar vervoer te reizen? Een fiets is de ideale oplossing. Of je nu in de stad gaat wonen of er al woont, een fiets is haast onmisbaar in een studentenstad. Waarom dit zo is? Wij zetten hieronder wat goede redenen op een rij!

Je kunt overal komen

Een groot voordeel van het hebben van een fiets in een studentenstad, is dat je met de fiets overal kunt komen. Dit in tegenstelling tot reizen met de auto of met het openbaar vervoer, waarbij niet iedere locatie in de stad altijd even goed te bereiken is. Met de fiets hoef je geen rekening te houden met het zoeken van een parkeerplek of het lange wandelen naar de eindlocatie en dit is een groot voordeel. Met de fiets is haast alles bereikbaar en dit is zeer fijn.

Goedkope manier van reizen

Waarom je ook een fiets nodig hebt in een studentenstad? Omdat het een goedkope manier van reizen is. En dat is mooi meegenomen als je te maken hebt met het leven met een studentenbudget. Door met de fiets naar je bestemmingen te reizen, ben je goedkoop uit. Je hebt namelijk niet te maken met tankkosten of kosten voor het reizen met het openbaar vervoer. Ook zijn fietsen te koop in verschillende prijsklassen waardoor je kunt gaan voor een relatief goedkoop, maar wel goed model. Ga je online een fiets kopen? Beoordelingen bedrijven lezen is dan verstandig, om te kijken waar je de perfecte fiets voor jezelf kunt aanschaffen.

Het is goed voor je

Een ander groot voordeel van fietsen is dat het goed voor je is. En door regelmatig te fietsen kun jij die workout in je studentenkamer best een keertje overslaan, want fietsen zelf is al hartstikke goed voor je. Het houdt je gezond en dat is natuurlijk een groot pluspunt. Niet alleen makkelijk en goedkoop dus, maar ook nog eens goed voor je gezondheid.

Tip: sluit een fietsverzekering af

Heb je net een fiets gekocht? Je bent in je studentenstad ongetwijfeld niet de enige met een fiets. Het kan daarom zo zijn dat je jouw fiets soms neer moet zetten op drukke plekken. Ook is het natuurlijk altijd mogelijk dat je fiets gestolen wordt. Om dit te voorkomen, is een fietsverzekering handig om te hebben. Een goede, betaalbare fietsverzekering nodig? Dan is de Hema fietsverzekering een aanrader. Je kunt je fiets vaak op verschillende manieren verzekeren. Zo is het mogelijk om je fiets te beschermen tegen diefstal, beschadigingen of een combinatie van deze twee.