Waarom studenten voor een groot telefoonscherm kiezen

Waarom studenten voor een groot telefoonscherm kiezen

27 september 2022 Uit Door admin

Je zult het ongetwijfeld hebben gehoord, de nieuwe Apple iPhone 14 is gelanceerd. Met een betere chip is de iPhone 14 nog sneller en kun je er nog weer meer mee. Ook is de camera verbeterd zodat je nog betere foto’s kunt maken. De batterij gaat nu de hele dag mee en het scherm is beter en scherper. De iPhone 14 komt beschikbaar in twee verschillende schermgroottes en in vier verschillende varianten. De eerste twee varianten , de gewone en Pro Max zijn inmiddels gelanceerd, en nu is het tijd voor de iPhone 14 Plus. Ook een iPhone met het grote scherm van 6,7 inch. Op die manier is er keuze voor iedereen. Want waar de een de voorkeur geeft aan een wat kleiner scherm kan voor de ander het scherm niet groot zijn. Sowieso wordende schermen de laatste tijd steeds groter. Maar waarom kiezen mensen eigenlijk voor die grote schermen? MijnStudentenleven zocht het voor je uit.

Wie kiest er voor een groot scherm?

Leuk om te weten, uit onderzoek is gebleken dat mannen vaker voor een grotere telefoon kiezen dan vrouwen. Verder dat millennials iets vaker voor een grotere telefoon kiezen dan studenten. En dat vooral 50+’ers weinig met een groot scherm hebben. Nemen ze soms liever een leesbril dan een groot scherm?

Navigatie, opzoeken en meldingen

Waarom kiezen studenten eigenlijk voor een groot scherm voor hun telefoon? Eén van de meest voor de hand liggende voordelen van een groter scherm is dat je meer kunt zien. Dit is handig bij navigatieapps als je de route probeert te vinden of als je belangrijke zaken op Google of NOS aan het opzoeken bent voor je studie. Bovendien maakt een groter scherm het makkelijker om appjes, e-mails en andere belangrijke meldingen te lezen.

Gaming wordt een betere belevenis

Een ander voordeel van een groter scherm is dat het je een betere game-ervaring biedt. Mobiel gamen wordt steeds populairder en als jij ook fan hiervan bent dan weet je dat een groter scherm je een meer meeslepende ervaring zal bieden. Bovendien maakt een groter scherm het ook gemakkelijker om de kleinste details in een game te zien die je anders misschien zou missen.

Foto’s en video’s bewerken wordt makkelijker

Een groter scherm helpt ook bij het maken van mooie foto’s en video’s. Een uitstekende camera, zoals de iPhone 14 die heeft is natuurlijk belangrijk net zoals een goede fotobewerkingsapp. Maar met een groter scherm kun je foto’s en video’s beter bewerken omdat je de details beter kunt zien.

Series kijken wordt leuker

Verder maakt een groot scherm het kijken van je favoriete Netflix serie of film een stuk leuker. Je ziet nu eenmaal meer en wordt zo meer bij de serie betrokken. Vooral prettig als je graag onderweg in de trein of bus kijkt of thuis lekker op de bank of je bed. 

Nadelen van een groot scherm

Zijn er dan geen nadelen aan een groot scherm van je mobiele telefoon? Jawel, die zijn er ook. Zo  is het bij een grote telefoon moeilijker je telefoon met 1 hand te bedienen. Je kunt bijna niet met je duim bij alle apps Je zult dus je je telefoon met beide handen moeten bedienen. Een ander nadeel is dat je telefoon minder mobiel wordt. Je kunt een grote telefoon immers minder makkelijk in je broekzak of jaszak meenemen. Aan de andere kant, hoe groter je telefoon hoe makkelijker je ‘m weer terugvindt in je tas of rugzak… Zo zie je maar weer, aan elk nadeel zit een voordeel. Gelukkig spelen de telefoonfabrikanten daar steeds meer op in door keuze te bieden in de grootte van je scherm. Zo bepaal je zelf wat het beste bij je past.