10 handige apps voor studenten

10 handige apps voor studenten

13 januari 2022 Uit Door admin

Je smartphone is niet meer weg te denken uit je leven. Veel studenten lijken er inmiddels volledig mee te zijn vergroeid, zoveel tijd spenderen ze op hun telefoon. Dat kan soms nadelig zijn omdat je met je smartphone allemaal leuke dingen kunt doen, zodat er altijd wel een reden is om niet te studeren. Maar gelukkig kun je met je smartphone ook veel handige dingen doen die je studentenleven juist makkelijker maken. Hierbij 10 apps die je waarschijnlijk nog niet kende.

1. Forest voor concentratie

Allereerst, voor als je moeite hebt je te concentreren en je alleen maar afleiding zoekt op je smartphone, dan is een app zoals Forest een uitkomst. Deze app helpt je om juist niet naar je telefoon te kijken. Het idee is dat je een digitale boom plant, die groeit zodra jij studeert of iets anders relevants doet maar in ieder geval niet op je smartphone kijkt. Aan het einde van de dag even kijken hoe je boom het doet mag natuurlijk wel.

2. Class Timetable voor overzicht

Voor de chaoten onder ons, die altijd te laat komen voor college: met Class Timetable zet je alles op een rij. Elk vak geef je een eigen kleur, wat een leuk effect geeft. Je huiswerk en opdrachten zijn vervolgens als taken toe te voegen. Op het scherm zie je vervolgens jouw planning per dag en, als je het scherm draait, per week.

3. Scannable voor alles digitaal bewaren

Ook voor de chaoten die altijd alles kwijtraken. Met Scannable scan je de papieren die je krijgt en de notities die je schrijft. Bovendien deel je jouw scans eenvoudig met apps zoals Evernote. Zo heb je al jouw aantekeningen en documenten van één college netjes bij elkaar.

4. Quizlet voor stampen

Wie woordjes of feiten wil stampen, maakt al snel flashcards. Je kunt dit natuurlijk met papieren kaartjes doen maar een app is veel handiger. De beste optie daarvoor is Quizlet. Met deze app voeg je zelf vragen en antwoorden toe of gebruik je bestaand materiaal.

5. Simplemind voor mindmaps

Naast feiten stampen moet je vaak ook hele lappen tekst begrijpen of papers schrijven. Om overzicht te creëren is een mindmap een handig hulpmiddel en je raadt het al: ook hier zijn leuke apps voor. Zoals Simplemind. De mindmaps die je maakt zijn volledig digitaal; je kan ze dus opslaan als document en gemakkelijk online inleveren. En je kunt foto’s, video’s en spraakmemo’s er aan toevoegen.

6. MindNode 6 voor brainstorms

De beste ideeën ontstaan tijdens het brainstorm met je mede-studenten. Om ervoor te zorgen dat er geen idee verloren gaat, leg je dit vast met MindNode 6. Het fijne is dat je brainstorms direct bewaar via iCloud. Zo kun je je projecten openen op al je Apple apparaten en kun je samen met je teamgenoten tegelijkertijd in één bestand werken.

7. Microsoft Math Solver voor hulp bij wiskunde

Wiskunde is een belangrijk vak maar ook voor veel studenten een lastig vak. Kom je er niet uit dan kan de app Microsoft Math Solver je hulp bieden. Je kunt de formule invullen door te tekenen of te typen, maar je kunt ook gewoon een foto maken. Vervolgens helpt de app met de oplossing. Dat gebeurt stap voor stap, zodat je er ook nog wat van leert.

8. Mr Chadd

Kom je er ondanks de overleg- en hulpapps nog niet uit dan kan een huiswerkbegeleidingsapp als Mr Chadd een oplossing bieden. Je moet wel een abonnement afsluiten, maar dan kun je altijd binnen tien seconden met iemand in contact komen die je helpt als je ergens niet uitkomt. Het maakt niet uit of je nog op de middelbare zit of al mbo of hbo doet.

9. Too Good To Go biedt eten met korting om voedselverspilling tegen te gaan

Deze app heeft als opzet voedselverspilling tegen te gaan. Too Good To Go werkt samen met heel wat restaurants, horecazaken, bakkerijen en supermarkten om de resten van de dag met korting te verkopen. Het is vaak een verrassing wat er in de foodbag zit, want wat er overblijft aan eten kan per dag verschillen.

10. Picolo voor ontspanning na het studeren

Het studentenleven is soms zwaar maar er is ook genoeg ruimte voor een beetje lol. Picolo geeft jou en je medespelers allerlei gekke, lastige, grappige en soms ronduit belachelijke opdrachten. Voer je een opdracht niet goed uit, dan moet je drinken. De gratis versie van de app bevat al honderden verschillende opdrachten. Voor een klein maandelijks bedrag ontgrendel je allerlei extra thema’s. Voor de volledigheid: speel dit spel op een verantwoordelijke manier en drink niet teveel. 

Bescherm je telefoon

Met deze apps ga je je smartphone nog meer gebruiken dan je nu al ongetwijfeld doet. Daarom is het goed je smartphone te beschermen. Er is volop keuze uit leuke telefoonhoesjes zodat je je smartphone helemaal kunt personaliseren. Kijk maar eens naar deze Samsung S22 hoesjes. Zorg verder dat je altijd je oplader of een powerbank bij je hebt, zodat je nooit zonder stroom komt te zetten. Dat heb je wel nodig met al deze handige apps