6 tips om je studentenkamer op te knappen

6 tips om je studentenkamer op te knappen

19 januari 2022 Uit Door admin

Je woont al weer een tijdje in je studentenkamer en het voelt helemaal als je eigen plek. Met je eigen oude meubels, je kleren die overal rondslingeren en je eigen rotzooi. Maar als je eerlijk bent kan je kamer eigenlijk wel een opknapbeurt gebruiken. Hierbij 6 tips om met weinig geld je studentenkamer op te knappen en een frisse look te geven.

1) Muren

Kijk eerst naar de basis van je kamer en dat zijn de muren en vloer. Als je die opknapt geeft dat meteen al een heel ander gevoel. Kies voor de muren een kleur uit waar jij je prettig bij voelt. Een studentenkamer is meestal niet groot en dan is een lichtere kleur het beste om je kamer wat ruimtelijker te laten lijken. Je kunt je muren verven met Latex of een goedkoop behang nemen.

2) Vloer

Om de vloer een nieuw aanzicht te geven kun je natuurlijk een nieuwe vloer leggen. Kies je voor laminaat of pvc vloeren dan hoeft dat niet duur te zijn en dit kun je waarschijnlijk zelf wel leggen. Een andere mogelijkheid is kiezen voor tapijt. Is je vloer nog best goed dan kun je je bestaande vloer ook opknappen. Is het van hout dan kun je dat schuren en opnieuw lakken. Maar vooral het schuren is best een klus. Opnieuw oliën kan ook, dat is sneller. Of je koopt een mooi (tweedehands) vloerkleed en legt dat neer. Geeft ook een heel nieuw gezicht.

3) Meubels

Meubels doen ook veel voor de sfeer in je kamer. Waar je wel op moet letten is dat de meubels leuk bij elkaar staan. Gelukkig zijn er veel tweedehands meubels te krijgen, vaak voor weinig geld, via Marktplaats of tweedehandswinkels. Sommige meubels hebben misschien een opknapbeurtje nodig, maar met een likje verf hier en daar kom je al een heel eind.

4) Verlichting

Verlichting doet ook een hoop voor je kamer, het laat je kamer zelfs groter lijken. Dit doe je door verlichting te plaatsen op verschillende hoogtes. Kies naast je plafondlamp ook voor een lamp op ooghoogte, bijvoorbeeld in de hoek van je kamer.

5) Gordijnen

Als je geen gordijnen hebt is onze tip om dat wel te doen. Zorgt voor meer sfeer en dempt het geluid. Als je wel al gordijnen hebt hangen, dan zijn dat vaak oude van je moeder of oma. Vervang deze. Koop nieuwe gordijnen die weer fris zijn en goed bij je opgeknapte kamer passen.

6) Planten

Met planten breng je wat meer sfeer en kleur in je kamer. Veel soorten zijn gelukkig makkelijk te onderhouden. En een paar planten hoeft echt niet duur te zijn. Veel regelmatig water geven natuurlijk!