De voordelen van een BBL opleiding als student

De voordelen van een BBL opleiding als student

3 augustus 2020 Uit Door admin

Wanneer mensen aan studeren denken dan zullen ze voornamelijk denken aan doctoren, accountants en advocaten. Dit zijn natuurlijk prima opleiding, echter zijn deze opleidingen niet voor iedereen weggelegd. Dit heeft niet eens alles met je niveau te maken. Er zijn namelijk genoeg opleidingen die je kunt volgen die van relatief hoog niveau zijn maar die je vereisen om de handen uit de mouwen te steken. Denk jij er over na om een praktische BBL opleiding te volgen dan is het handig om snel door te lezen, we hebben namelijk de belangrijkste voordelen van de praktische opleiding voor je onder elkaar gezet. 

  • Je leert werken in een team – afhankelijk van de opleiding die je kiest zal je leren hoe je in een team moet werken. Volg je een reguliere theoretische opleiding dan is dit veel minder snel het geval, hier is iedereen toch voornamelijk bezig met zijn of haar eigen pad. Kiezen voor een praktische opleiding zorgt ervoor dat je leert hoe je met bepaalde groepsdynamiek moet werken en hoe je opdrachten kunt delegeren aan anderen. Mocht je later van plan zijn om een eigen zaak te beginnen dan zal dit zeker van pas komen. 
  • Je doet gelijk werkervaring op – een van de grootste voordelen van het volgen van een BBL opleiding is dat je gelijk werkervaring zal opdoen. Alle stages die je loopt en alle dagen dat je al in het echt aan het werk bent zullen goed staan op je cv. Hiermee kan je je onderscheiden van de rest. Door deze werkervaring zal je ervoor kunnen zorgen dat je zowel in je carrière als in je persoonlijke leven aanzienlijke stappen kunt maken. 
  • Je kunt aanzienlijk veel verdienen – het is op dit moment mogelijk om met een installatietechniek opleiding of een andere technische opleiding aanzienlijk veel te verdienen in verhouding tot het niveau. Dit komt door het feit dat er veel vraag is naar vakmensen maar dat er maar relatief weinig mensen een dergelijke opleiding volgen. Dit salaris komt natuurlijk zeker van pas, je wilt er immers wel een goede boterham mee kunnen verdienen.  
  • Je hebt een uitstekend toekomstperspectief – dit punt is nauw verwant met het punt van hierboven. Doordat er op dit moment veel vraag is naar mensen met een praktische opleiding is het super eenvoudig om na je opleiding elektrotechniek (of een van de vele andere opleidingen) aan de slag te kunnen. Met een reguliere opleiding heb je deze zekerheid niet, hier is namelijk minder vraag naar op dit moment doordat er zoveel mensen deze opleidingen volgen.

Je ziet wel dat er meer dan genoeg voordelen zitten aan het volgen van een praktische opleiding. Doordat er zoveel vraag is naar praktisch geschoolde mensen zal ook jij binnen no time over een leuke baan beschikken. Dit maakt het mogelijk om tegelijkertijd plezier te hebben in wat je doet en om ook nog eens relatief veel te verdienen. Zie het als een echte win-win situatie!