Kerstfilms bingewatchen op Netflix

Kerstfilms bingewatchen op Netflix

17 november 2020 Uit Door admin

Het is je waarschijnlijk al opgevallen dat er steeds meer Netflix Originals verschijnen. Zo ook voor de kerstfilms! En dat komt goed uit, want met al dat binnen zitten hebben we meer dan genoeg tijd om die eens lekker te gaan bingewatchen. Ga jij voor oldschool of waag je een poging met de nieuwste Netflix kerstfilms? Wij hebben onze 3 favorieten voor je op een rij gezet.  

1. Netflix Original: Holidate

In deze kerstfilm ontmoeten twee singles (Emma Roberts & Luke Bracey), die beide een hekel hebben aan Kerstmis, elkaar in een winkelcentrum. Om ongemakkelijke taferelen tijdens alle volgende feestdagen te voorkomen (denk aan het moeten zitten aan de kindertafel), besluiten ze om elkaar date te zijn. Zo brengen ze samen oudjaarsavond, valentijnsdag, St. Patricks Day en elke feestdag die er op de planning staat door. Drie keer raden wat er dan gebeurt.

2. A good oldie: The Holiday

Inmiddels is deze film alweer 14 jaar oud, maar laat ons nog steeds net zo goed wegzwijmelen als 14 jaar geleden. In deze film willen twee vrouwen (Kate Winslet & Cameron Diaz) vanwege problemen in de liefde kerst dit jaar niet thuis doorbrengen. Ze ontmoeten elkaar op het internet en besluiten tijdens de feestdagen van huis te ruilen. Genoeg zon, sneeuw én liefde om heerlijk in de kerststemming te komen! 

3. Met het hele gezin: Klaus

In 2019 de absolute nieuwkomer op Netflix. Deze familiefilm wordt door Film Vandaag zelfs geprezen met een 8.2! Postbode Jesper wordt door omstandigheden voor zijn werk neergezet op een besneeuwd eiland ten noorden van de poolcirkel. Helaas voor hem is de onderlinge band van deze eilandbewoners zeer slecht. Ze wisselen nog geen woord met elkaar uit, laat staan brieven. Dankzij lerares Alva geeft Jesper de hoop niet op, weet hij de (kerst)sfeer terug te brengen naar het eiland? 

Is er meer?

Met deze drie kerstfilms ben je waarschijn precies één zaterdag zoet. Dat is natuurlijk lang niet genoeg. Daarom tippen we graag voor jou ook de volgende films:

  • The Princess Switch
  • Christmas Made to Order
  • A Christmas Prince
  • Mannenharten
  • The Grinch
  • I’ll be Home for Christmas 
  • The Holiday Calendar
  • Let it Snow

Optimaal genieten van de kerstfilms 

We weten allemaal dat er voor een heerlijke bingewatch avond meer nodig is, dan films of series om te volgen. Creëer sfeer door gezellig de kaarsjes (en de openhaard) aan te steken, trek je chill outfit aan en zorg voor een kerstboom (of een alternatief). Laat die chill avond maar beginnen! Onze tip, wij ontdekten hoe je door draadloos tv-kijken ook in bad of op je slaapkamer op groot beeld je favoriete kerstfilms kunt zien.