Kerstboom alternatieven voor je studentenkamer

Kerstboom alternatieven voor je studentenkamer

12 november 2020 Uit Door admin

De kerst komt eraan en het is leuk om je studentenkamer een beetje in de kerststemming te brengen. Je kunt samen met je huisgenoten een echte kerstboom in huis halen, maar veel studentenhuizen hebben hier geen ruimte voor. Ook is een kerstboom duur. Gelukkig zijn er veel andere creatieve alternatieve oplossingen. Er zijn genoeg dingen in huis waarmee je zelf gezellige kerstdecoratie kunt maken. Dit zijn leuke kerstboom alternatieven voor jouw studentenkamer.

Een boom van kerstlampjes

De eerste tip komt van Heleen Peters van het interieurplatform sweetesthome.nl. “Heb je geen vloeroppervlakte vrij waar je een kerstboom neer kunt zetten? Maak dan slim gebruik van je muur. Het enige dat je nodig hebt is een lang snoer met kerstverlichting en een paar punaises. Leg het slang in de vorm van een boom en zo heb je toch nog een kerstboom op je kamer. Je kunt het lichtsnoer eventueel combineren met een vrolijke groene slinger.”

Losse naaldboomtakken

Veel mensen zijn gek op de kerstboom vanwege de heerlijke geur. Je kunt ervoor kiezen om losse takken te gebruiken om zo een muurkerstboom te maken. Tijdens een boswandeling verzamel je een paar mooie naaldboomtakken in verschillende formaten. Deze kun je vaak ook kopen bij de bloemist of je gaat met de tuinschaar langs bij je ouders om een paar takken van de coniferen af te knippen. De stukjes tak maak je vervolgens vast op de muur met punaises of kleine spijkertjes. Hang hier wat kleine kerstballetjes in en je hebt een hippe en gezellige muur gecreëerd. 

Boom van houten planken

Met een paar houten planken van verschillende afmetingen maak jij een creatieve kerstboom. Je kunt de houten plankjes helemaal naar wens versieren met bijvoorbeeld glitterverf of gezellige lampjes. Maak af met een mooie piek of een lichtgevende ster aan de bovenkant en jij bent helemaal in de kerstsfeer. Ook leuk: tover je boekenkast om tot een kerstboom. Dit doe je door je boeken zo te arrangeren dat deze in de vorm van een kerstboom staan. 

Een boom van washitape

Houd jij het het liefst minimalistisch in je kamer en wil jij geen takken en naalden in huis? Dan is de washitape kerstboom een goede keuze. Deze tape is verkrijgbaar in gigantisch veel kleuren waardoor je helemaal naar wens een kerstboom kunt ontwerpen op de muur. Ok is het erg leuk om wat extra sneeuwklokken en sterren op de wand tevoorschijn te toveren met de tape. Heb je achteraf nog wat tape over? Dit kun je gebruiken om je cadeautjes extra vrolijk in te pakken. 

Een kersttak in een vaas

Met een kersttak in een vaas maak je het direct gezellig, zonder dat je veel moeite hoeft te doen. Jij houdt het lekker minimalistisch deze kerst. Hang wat kerstballen of lichtjes in de tak en zet deze in een lege fles of vaas. Leuk voor op je bureau of je nachtkastje. 

Ben jij klaar voor de kerstdagen? Zo organiseer je het ideale kerstdiner voor jou en je huisgenoten.

Foto: Joanna Kosinska via Unsplash