Dit is hoe jij een goede studiekeuze gaat maken!

Dit is hoe jij een goede studiekeuze gaat maken!

9 maart 2022 Uit Door admin

Het kiezen van een studie kan voor een aantal leerlingen best wel lastig zijn. Door het grote aanbod en de druk die hier soms achter staat, kan het zijn dat je er best tegenop ziet. Dat kan er onder andere weer voor zorgen dat je je keuze gaat uitstellen, en er liever nog niet over na wil denken. Herkenbaar? Toch is het om latere stress te voorkomen, belangrijk om nu echt actie te ondernemen als je dit jaar examen gaat doen. Dit zijn 3 tips om jouw studiekeuze niet langer uit te stellen!

Open dagen

Jij als aankomend student hebt echt ontzettend veel geluk. Waarom? Jij kan namelijk weer volop scholen persoonlijk gaan bezoeken! Dat is echt een enorm voordeel, want online krijg je niet echt de ‘feeling’ van een school mee. Maak van deze kans dan ook lekker gebruik, en bezoek bij twijfel zoveel mogelijk scholen. Mijn tip: onderzoek hierin ook alle mogelijkheden. Zit er geen HBO of WO studie bij jou past? Kijk dan ook naar MBO studies! Misschien zit daar iets bij waar jij je goed bij voelt. Of misschien nog concreter: welke studierichting wil je op? Economie, natuur en techniek of toch taal en communicatie? Als je daar begint, wordt het hele proces al een klein stukje makkelijker.

Praat erover

Wist je dat 30% van de eerstejaarsstudenten stopt met hun studie? De belangrijkste redenen zijn de verkeerde studiekeuze of gebrek aan motivatie. Dit zijn dus heel veel jongeren die misschien wel net zoals jij twijfelden over hun keuze, en achteraf toch zijn gestopt. Veel aankomend studenten kiezen er dan ook voor om hun studiekeuze te bespreken met professionals. Je kan bijvoorbeeld een training bezoeken, waarin je stap voor stap met een coach toewerkt naar de keuze. Het fijne hiervan is, is dat je persoonlijk wordt ondersteund. Wacht dus niet te lang, en praat erover!

Studiekeuzeadvies

Lijkt bovenstaande je een goed idee? Bij September Advies geven we studiekeuzeadvies. We weten met ruim 12 jaar ervaring en 6000+ begeleide studenten en scholieren alles van studiekeuzes af en ook hoe we jou het beste op weg kunnen helpen. Samen met jou gaan we verder in op jouw persoonlijke eigenschappen, interesses en motivatie bronnen die we vervolgens kunnen koppelen aan jouw perfecte studie. 

September Advies is onderdeel van September Onderwijs, specialist in training & coaching binnen het onderwijs.