Duur studentenleven? Goedkoper met deze tips voor internet en tv!

Duur studentenleven? Goedkoper met deze tips voor internet en tv!

28 maart 2022 Uit Door admin

Sommige studenten hebben het voordeel dat in hun huurprijs internet en tv inbegrepen zit, maar als dat niet zo is of je een koophuis hebt dan is het interessant om eens te kijken hoe je daarop kunt besparen. En daar zijn voldoende tips voor, die we uiteraard maar wat graag met je delen!

Goedkoop internet abonnement

Een goedkoop abonnement voor internet bemachtigen is gelukkig helemaal geen lastige klus. Voordat je urenlang gaat zoeken naar een provider, of simpelweg de bekendste neemt omdat je geen tijd hebt om te vergelijken, vertellen we je graag dat je binnen een minuutje de internet abonnement vergelijker van ProviderCheck.nl kunt gebruiken. Hier zie je alle aanbiedingen op jouw adres. En daar zie je al snel dat je tot het eerste jaar van je abo tot €25 per maand kunt besparen. Dat komt omdat providers jou een flinke welkomstkorting bieden. Zit je dus niet stuck aan een vast contract? Pakken dan die korting!

Abonnement delen met anderen

Wie weet woon je in een huis met meerdere studenten en elke euro die jullie kunnen besparen is mooi meegenomen. Je koopt er toch liever een biertje of wijntje van in de kroeg? Overweeg daarom om het internet met anderen te delen. Bang dat het te traag is? Als er veel apparaten op hetzelfde netwerk zitten dan kan de verbinding inderdaad trager worden. Neem eens een kijkje in de glasvezel check, om te kijken of dit razendsnelle internet beschikbaar is op jouw adres. Kunnen jullie met meerdere mensen gebruik van maken!

Gratis extra’s bij overstappen

Overstappen van provider is niet alleen slim voor de welkomstkorting, maar ook voor leuke extra’s. Zo krijg je bij diverse aanbieders bijvoorbeeld een abonnement op een streamingsdienst cadeau wanneer je combineert met tv. Denk aan gratis Viaplay, Canal+ Films & Series en ESPN Compleet. Zo kun je dat avondje sport lekker thuis kijken in plaats van in de kroeg, zodat je nog eens dubbel bespaart. Ook krijg je wel eens een smartphone of sporthorloge cadeau. Zonde om aan je neus voorbij te laten gaan, want vaak neemt je nieuwe provider de aansluitkosten voor de rekening. Overstappen kost je dus alleen een klein beetje tijd. Wij zeggen: pluk er de vruchten van!

Korting op mobiele data

Wie slim bespaart die sluit zijn of haar smartphone abonnement af bij dezelfde (of gekoppelde) provider. Je krijgt bij een internet abonnement namelijk vaak korting op je mobiele abonnement. Zoals bij Budget Alles-in-1, KPN, T-Mobile en Ziggo (Vodafone). De korting kan ook bestaan uit gratis data of belminuten. Anyway, linksom of rechtsom kom jij onder de streep voordeliger uit. Hier lees je nog wat extra tips om op je telefoonkosten te besparen.

Proefperiodes op streamingsdiensten

Heb je nou al heel wat content uitgespeeld op dat gratis streamingsplatform abonnement dat je cadeau kreeg bij overstap? Begint het te kriebelen om een ander platform te ontdekken? Gelukkig hoef je niet meteen in de buidel te tasten, want je maakt simpelweg gebruik van gratis proefperiodes. Denk aan Canal Digitaal TV app (7 dagen gratis), Amazon Prime (30 dagen gratis) Videoland (14 dagen gratis). Wissel ze af en geniet nog lekker lang van blockbusters en bingewatch-waardige series. Enjoy!