Is het mogelijk om je studie te betalen met Bitcoins?

Is het mogelijk om je studie te betalen met Bitcoins?

30 maart 2022 Uit Door admin

Steeds meer studenten vragen zich af of het mogelijk is om hun studie te betalen met Bitcoins. In Nederland is het niet mogelijk om je studiekosten met Bitcoins af te betalen. Indirect zijn er echter wel mogelijkheden voor. 

De universiteit van Nicosia heeft de primeur

Als je als Nederlandse onderwijsinstelling het plan hebt om Bitcoins te accepteren, ben je de eerste in ons land die deze mogelijkheid biedt. Wereldwijd ben je iets minder innovatief. De universiteit van Nicosia in Cyprus heeft deze primeur. Dit was de eerste onderwijsinstelling ter wereld waar je jouw studiegeld en andere toeslagen met Bitcoin kon betalen. Deze onderwijsinstelling was er vroeg bij. De Bitcoin wordt hier al sinds 2013 geaccepteerd, niet toevallig precies het jaar voor de introductie van een masterrichting in digitale valuta.  

Studiegeld sparen in Bitcoins

In Nederland is het dus nog niet mogelijk om je studie te betalen met Bitcoins. Je kunt wel een indirecte manier gebruiken om Bitcoins in te zetten voor deze doelstelling. Je kunt je studiegeld sparen in Bitcoins door hierin te investeren. Het kost je ongetwijfeld weinig moeite om op Youtube tutorials en succesverhalen te vinden over jonge mensen die financieel zeer succesvol zijn geworden door te investeren in Bitcoins. De combinatie “bitcoin prime tesla” is algemeen bekend. Elon Musk, de CEO van tesla staat bekend als groot fan van de Bitcoin en heeft een deel van zijn vermogen zeker te danken aan zijn investeringen in deze digitale munteenheid. 

Koersverwachting van de Bitcoin

Als je het bovenstaande leest, ben je uiteraard benieuwd naar de koersverwachting van de Bitcoin. Je wil immers weten hoeveel je moet investeren om je studiegeld “te verdienen”. Helaas is hier net geen antwoord op te geven. De Bitcoin koers is immers sterk aan verandering onderhevig. Dit betekent dat een all time high teniet kan worden gedaan door een enorme koersdaling, iets wat we in 2021 gezien hebben. Succes is dus niet verzekerd als je gaat investeren in de Bitcoin. Het is mogelijk om af te studeren zonder studieschuld maar zekerheid heb je niet. Het wordt daarom sterk afgeraden om geld dat je niet kunt missen te investeren in digitaal geld. Ook een studielening investeren in cryptocurrency is een gewaagde keuze. Feit blijft wel dat de Bitcoin in 2021 wel de beste investering was die je kon doen. De waarde van deze munteenheid steeg vorig jaar met maar liefst 75%! Hieruit blijkt dat het mogelijk is om je studie te betalen met Bitcoins maar wees je bewust van de risico’s die hieraan verbonden zijn.