Hoe kom je rond als student?

Hoe kom je rond als student?

21 september 2022 Uit Door admin

Leven als een student is niet makkelijk. Je moet rondkomen met een klein budget en soms lijkt het alsof je geld verbrandt. Toch is het mogelijk om op een slimme manier met je geld om te gaan, zodat je toch kunt doen wat je wilt. Ondanks het feit dat het soms een flinke uitdaging is, hebben we in dit artikel een aantal praktische tips die je kunnen helpen. Aangezien je natuurlijk niet op jezelf woont en er ook geen geld is, is het natuurlijk niet mogelijk om je huis aan te pakken door bijvoorbeeld dakisolatie te laten plaatsen. Je zult het dan echt moeten doen met de ‘quick wins’.

Koop tweedehands spullen

Als je op zoek bent naar kleding, meubels of boeken, probeer dan eerst tweedehands winkels. Je kunt hier vaak leuke spullen vinden voor een fractie van de prijs. Bovendien is het beter voor het milieu, dus win-win! Je hoeft je hier daarom dus ook echt niet voor te schamen. Vind je het toch een beetje vervelend, dan kun je natuurlijk de kleding ook gewoon nieuwe halen. Houd er dan alleen wel rekening mee naar welk type winkels je toe gaat om de kosten nog enigszins te kunnen beperken.

Maak gebruik van studentenkortingen

Er zijn heel wat studentenkortingen beschikbaar, dus doe er je voordeel mee! Koop je dagelijkse boodschappen bij een supermarkt met studentenkorting of ga naar de sportschool met een kortingskaart. Maar daarnaast is ook het OV als student in de weekend veel goedkoper. Zo kun je dus in plaats van de auto, beter die trein, bus of metro pakken om van A naar B te komen. Vooral in de grote stad is dit vaak nog sneller ook.

Wees creatief met je eten

Eten uit eten gaan is leuk, maar het kan snel duur worden. Probeer daarom wat meer te koken en creatief te zijn met wat je in huis hebt. Er zijn tal van recepten online te vinden die je kunt maken met simpele ingrediënten. Zo kun je ook met je huisgenoten een gezellige avond thuis organiseren en  hoef je dus niet speciaal uit eten. Wanneer jullie dit iedere week minsten één keer doen, zul je zien dat dit niet alleen ontzettend gezellig en ook lekker is, maar het je ook flink scheelt in je portemonnee.

Plan je uitgaven

Het is belangrijk om je uitgaven te plannen, zodat je niet onnodig geld uitgeeft. Maak bijvoorbeeld een lijstje van wat je nodig hebt voor de week en probeer hieraan te houden. Op die manier voorkom je dat je onnodige aankopen doet. Dit zul je ook voor straks wanneer je volledig op jezelf aangewezen bent moeten leren. Wanneer je dat kies voor het laten plaatsen van zonnepanelen of je huis te laten isoleren met steenwol platen, is het natuurlijk logisch dat je hiervoor moet sparen.

Deel je vrije tijd creatief in

In plaats van geld uit te geven aan dure activiteiten, kun je ook creatief zijn met je vrije tijd. Ga bijvoorbeeld wandelen in het park, breng een bezoek aan een gratis museum of ga naar een openluchtfilm.