Kunnen we een eigen studenten onderkomen kopen met Bitcoins?

Kunnen we een eigen studenten onderkomen kopen met Bitcoins?

22 april 2022 Uit Door admin

Veel studenten vragen zich af of ze een eigen studenten onderkomen kunnen kopen met Bitcoins. Deze vraag is niet zo gek. De Bitcoin wordt immers steeds breder geaccepteerd. Het is dan ook inderdaad mogelijk om een eigen studie onderkomen te kopen met Bitcoins, echter alleen op een indirecte manier. Of je hiermee geholpen bent ontdek je in dit artikel.

Vindingrijkheid van de moderne student

De huidige woningmarkt (lees: het gebrek aan studentenwoningen), doet de vindingrijkheid van veel studenten aanwakkeren. Het idee is dan ook zo geboren. Waarom niet met een groep studenten de keuze maken om te investeren in Bitcoins en van deze opbrengst een eigen studenten kopen? Het plan lijkt eenvoudig uit te voeren. Je kunt in Nederland gebruik maken van diverse exchanges of initiatieven zoals bitcoin buyer. De stap om de wereld van de digitale munteenheden te betreden is dus niet zo groot en gezien het verleden is er zeker kans dat de investering rendabel is. Als dit laatste in de praktijk ook daadwerkelijk het geval is, wacht een uitdaging. Kun je de Bitcoins ook daadwerkelijk uitgeven om de gewenste studie onderkomen te kopen?

Aankoop van een studenten onderkomen in Bitcoins mogelijk?

De aankoop van een studenten onderkomen in Bitcoins is zeker mogelijk als de kopende en verkopende partijen hier samen goede afspraken over maken. Helaas vormen de betrokken partijen een struikelblok bij deze constructie. De Bitcoin is immers in Nederland nog niet geaccepteerd als wettig betaalmiddel. Dit betekent in de praktijk dat de notaris toch echt met euro’s de financiële constructie moet vormgeven. Daarnaast accepteert de Belastingdienst ook de afdracht van overdrachtsbelasting ook uitsluitend in euro’s. 

Studenten onderkomens indirect betalen in Bitcoins

Het behoort uiteraard wel tot de mogelijkheden om studenten onderkomens indirect te betalen in Bitcoins. In dit geval kan er dus gekozen worden om een in Bitcoins opgebouwd vermogen om te zetten in euro’s en deze traditionele munteenheden te gebruiken om de transactie vorm te geven. Daarnaast zijn er kredietverstrekkers die Bitcoins accepteren maar zij leggen alle risico’s hiervan bij de investeerder neer. Hierdoor zijn de voorwaarden allesbehalve gunstig. Het kopen van een eigen studie onderkomen in Bitcoins is dus al deels realiteit maar zal in de toekomst alleen maar aantrekkelijker worden. De moderne studenten die dit plan al lang en breed hebben uitgewerkt, zijn hun tijd dus al flink voor. De samenleving doet er wat langer over om de Bitcoin en andere cryptocurrency in de armen te sluiten.