Wat is het verschil tussen Non-Fungible Tokens en cryptovaluta?

Wat is het verschil tussen Non-Fungible Tokens en cryptovaluta?

4 mei 2022 Uit Door admin

Zowel Non-Fungible Tokens en cryptovaluta hebben een digitaal karakter, maken gebruik van de blockchain technologie en krijgen op dit moment enorm veel media aandacht. dit roept wellicht de vraag op wat nu het verschil is tussen Non-Fungible Tokens en cryptovaluta? In dit artikel ontdek je het antwoord.

Wat is een NFT?

Een NFT is een manier om een eigenaarschap te koppelen aan een uniek digitaal object. Dit object is dus een bestand dat ergens op internet te vinden is. Dit kan een afbeelding of digital art zijn maar ook een muziekstuk of een video. Je kunt een NFT gerust zien als een certificaat met een unieke ID. Dit certificaat wordt vormgegeven door een wallet in een  blockchain structuur. Deze wallet is immers inzichtelijk voor iedereen die hier interesse in heeft maar de enige persoon die deze digitale portemonnee kan beheren is de eigenaar hiervan. Om het bovenstaande samen te vatten: je kunt een unieke NFT creëren en het eigenaarschap toe-eigenen door deze in je wallet te plaatsen.

Wat maakt de handel in Non-Fungible Tokens zo interessant?

Je vraagt je misschien af wat de handel in Non-Fungible Tokens zo interessant maakt. Het antwoord is eenvoudig te geven. Door het creëren van een eigenaarschap van een NFT, komt de economische wet van vraag en aanbod tot leven. Als jij in het bezit bent van een NFT waar meerdere mensen interesse in hebben, kan dit de prijs hiervan flink omhoog brengen. Ook nu hebben we het over een overeenkomst met cryptovaluta omdat deze ook in een beperkt aantal op de markt worden gebracht.

Wat is het verschil tussen NFT’s en cryptocurrency?

Het verschil tussen NFT’s en cryptocurrency zit in de fungibiliteit dus in hoeverre het handelsobject uniek is. Cryptocurrency is niet uniek. Je kunt een Bitcoin inruilen tegen een andere Bitcoin. Je hebt dan een Bitcoin met een ander nummer maar verder is de digitale munt hetzelfde. Dit is belangrijk omdat een vrije uitwisseling van geld nodig is. NFT’s zijn dus verschillend omdat er hier sprake is van unieke digitale objecten. Dat beide vormen van handel interessant en toekomstgericht zijn, daar zijn de meeste mensen het wel over eens. Dit is de reden dat NFT’s en cryptocurrency vaak in één adem genoemd worden maar er is dus wel degelijk sprake van verschillende handelsvormen.

Waar kun je handelen in NFT’s?

Er zijn diverse blockchains en digitale marktplaatsen ontwikkeld om NFT’s te creëren en hierin te handelen. Daarnaast kun je terecht op de NFT Profit website en van deze service gebruik maken. Voor de handel in NFT’s heb je vaak dollars nodig maar dat is niet altijd het geval. Het komt ook regelmatig voor dat je hiervoor cryptocurrency moet gebruiken en hiermee komen we automatisch op het laatste raakvlak tussen Non-Fungible Tokens en cryptovaluta.