Dendeng daging

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediƫnten

  • 200 gr. rundvlees
  • 1 theel. trassi
  • 4 rode uienl
  • 3 theel. suiker
  • 1 sereh stengel
  • beetje asem
  • 4 kemirinoten
  • zout naar smaak
  • 2 schijfjes laos
  • 50 gr. santen
  • 1 theel. ketoembar
  • 2 dl. water

Bereiding

  1. Verwijder de harde bovenkant van de serehstengel en kneus hem met de stamper van de vijzel.
  2. Schil de rode uien en hak ze fijn. Schil de laos en hak hem fijn. Rooster de kemirinoten in een droge koekepan en hak ze fijn.
  3. Wrijf de ketoembar, laos, kemirinoten en de trassie fijn in de vijzel.
  4. Snijd het vlees in dunne plakken. Bak het vlees samen met de uien, de sereh en de fijngewreven
    kruiden in wat olie en voeg na ca. 5 minuten de santen, het water en de suiker toe.
  5. Kook het geheel ongeveer 15 minuten zachtjes op een laag vuur tot het water verdampt is.
  6. Voor het opdienen de sereh verwijderen.