Zalmroerbak met broccoli en paprika

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediƫnten

  • 250 gr zalmfilet (diepvries)
  • 250 gr broccoli
  • 1 citroen
  • 1 rode ui
  • 1 gele paprika
  • 1 bos- of lenteuitje
  • 2 eetlepels wokolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 2 cm gemberwortel
  • zout en peper
  • Aluminiumfolie

Bereiding

  1. Snijd de broccoli in roosjes en kook deze. Giet er dan koud water overheen.
    Snijd de zalm in stukjes of reepjes.
  2. Boen de citroen schoon en rasp de schil ( 1 theelepel). Pers de citroen uit en sprenkel een beetje over de zalmstukjes heen.
    Voeg daarna zout en peper naar smaak toe.
  3. Snijd de rode ui in partjes, de bosui in ringetjes en de paprika in reepjes.
    Schil de gemberwortel en hak deze fijn.
  4. Verhit 1 eetlepel olie en roerbak hierin de zalm voor 2-3 min.
    Schep dan de zalm uit de pan en houd deze warm in aluminiumfolie.
  5. Voeg de rest van de olie toe en verhit deze. Roerbak hierin de gember, geperste knoflook, ui en paprika 4 min.
    Schep de broccoliroosjes erdoor en bak nog 2 min.
  6. Voeg de vis weer toe, de rest van het citroensap en de sojasaus en verwarm nog even door.
    Serveer het gerecht bestrooid met de sesamzaadjes en bosuitjes.