Pastasalade met zalmfilet en avocado

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediënten

  • 400 gr penne
  • 400 gr zalmfilet
  • 2 rijpe avocado’s, in kleine blokjes gesneden
  • sap van ½ citroen
  • ½ citroen, in partjes
  • 3 eetlepels rode pesto
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels zwarte olijven, in stukjes
  • 3 bosuitjes, in ringetjes
  • zout en peper

Bereiding

  1. Kook de penne in ruim kokend water beetgaar.
    Giet af en spoel met koud water.
  2. Besprenkel de avocado stukjes met sap van de citroen en bestrooi met peper.
  3. Roer de olijfolie en de pesto door elkaar.
    Bestrooi de zalmstukken met zout en peper en bak ze in een eetlepel olijfolie aan beide kanten mooi bruin (even onder de grill kan ook goed!).
    Even af laten koelen.
  4. Schep door de pasta; de avocado stukjes, pesto, olijven en bosuitjes. Voeg naar smaak zout en peper toe en wat druppels citroensap.
  5. Schep de salade op de borden en leg de stukken zalm erop.
    Garneer met de parten citroen.(Tip: Lekker met een groene salade.)