Penne met garnalen en spinazie

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediënten

  • 400 gr pasta (penne)
  • 300 gr garnalen (diepvries)
  • 300 gr spinazie (panklaar, diepvries)
  • 100 gr mozzarella
  • 50 gr geraspte parmezaanse kaas
  • 6 trostomaten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels basalmicoazijn
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels gehakte verse basilicum of 2 theelepels gedroogde
  • 1 citroen, in 4 parten
  • zout, peper

Bereiding

  1. Kruis de tomaten in en leg ze enkele tellen in gekookt water, zodat je ze kunt ontvellen en snijd ze daarna in partjes of plakjes. Meng de tomaten met 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels basalmicoazijn, 1 teentje geperste knoflook en 2 eetlepels gehakte basilicum.
  2. Kook de pasta beetgaar.
    Verhit intussen 2 eetlepels olijfolie in een wok of hapjespan en bak hierin 2 teentjes geperste knoflook en voeg de garnalen toe. Roerbak voor 2 min.
  3. Schep de garnalen hierna uit de pan en doe de rest van de basalmicoazijn en de spinazie in de pan en roerbak 3 min.
    Voeg zout en peper toe naar smaak.
  4. Schep de garnalen er weer door en het tomatenmengsel. Maak het geheel lekker warm en schep het vervolgens door de gekookte pasta en bestrooi het geheel met de gesnipperde mozzarella, parmezaanse kaas en basilicum.
    Garneer met een partje citroen.