Ingrediënten
- 2 gerookte makrelen
 - 2 uien, gesnipperd
 - 1 komkommer
 - 400 gr rijst
 - 1 teentje knoflook, gesnipperd
 - 2 eetlepels olie
 - 2 eetlepels sambal badjak
 - 4 eetlepels azijn
 - 2 theelepels suiker
 - zout, peper
 
Bereiding
- Rijst bereiden volgens de gebruiksaanwijzing.
 - Komkommer schoonboenen en in plakjes of repen snijden.
 - In pannetje de azijn verwarmen en hieraan toevoegen de suiker en 1 theelepel zout.
Het azijnmengsel door de komkommer roeren en het geheel 10 min. laten intrekken. - De makrelen schoonmaken, graten en vel verwijderen en in stukjes verdelen.
In een koekenpan de olie verhitten en hierin de ui en knoflook bakken.
Makreel toevoegen en 10 min. meebakken. - Het geheel op smaak brengen met sambal, zout en peper.
De makreel met rijst en komkommersalade serveren. 


