Schotse stoofpot
1 augustus 2008
Door
admin
Ingrediënten
- 6 grote kruimige aardappelen
- 300ml melk
- 2 kleine of 1 grote ui
- 50g boter
- 1 blikje (200g) cornedbeef
Bereiding
- Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Leg ze in een middelgrote pan en schenk de melk eroverheen. Breng dit aan de kook en laat daarna zachtjes doorkoken.
- Terwijl de aardappelen zachtjes koken, hak de ui grof en bak ze in boter tot ze bruin en knapperig zijn.
- Snij de cornedbeef in middelgrote stukjes.
- Zet apart tot de melk en de aardappelen ingekookt zijn tot een stevig soepje, maar nog wel met stukken zachte aardappel erin.
- Voeg de uien en cornedbeef toe en laat de smaken even goed mengen.
- Breng op smaak met zout en peper en serveer met (haver)brood.