Schotse stoofpot

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediënten

  • 6 grote kruimige aardappelen
  • 300ml melk
  • 2 kleine of 1 grote ui
  • 50g boter
  • 1 blikje (200g) cornedbeef

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Leg ze in een middelgrote pan en schenk de melk eroverheen. Breng dit aan de kook en laat daarna zachtjes doorkoken.
  2. Terwijl de aardappelen zachtjes koken, hak de ui grof en bak ze in boter tot ze bruin en knapperig zijn.
  3. Snij de cornedbeef in middelgrote stukjes.
  4. Zet apart tot de melk en de aardappelen ingekookt zijn tot een stevig soepje, maar nog wel met stukken zachte aardappel erin.
  5. Voeg de uien en cornedbeef toe en laat de smaken even goed mengen.
  6. Breng op smaak met zout en peper en serveer met (haver)brood.