Spinazie uit de wok met vis en kaassaus

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediënten

  • 400 gr kabeljauw filet of koolvis of tilapia
  • 1 pak diepvriesspinazie ( 600 gr) of 2 kg verse spinazie
  • 100 gr jongbelegen kaas
  • 100 ml pesto
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 50 gr geschaafde amandelen
  • 250 ml groentebouillon, van tablet
  • 200 ml melk
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 50 gr boter
  • 40 gr bloem
  • zout en peper

Bereiding

  1. Ontdooi de spinazie en laat het goed uitlekken.
    Rooster de amandelen in een droge koekenpan.
  2. Breng de bouillon aan de kook en voeg de melk toe.
  3. Smelt in een andere pan de boter, voeg al roerend de bloem toe en laat 2 min. garen. Schenk de melk met groentebouillonin gedeelten erbij en blijf goed roeren! Tot er een gladde massa ontstaat.
    Roer de eieren en de kaas erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.
  4. Breng de saus tegen de kook aan totdat hij gebonden is. Houd de saus warm.
  5. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de kabeljauw of koolvis licht aan.
    Strooi er zout en peper over.
  6. Haal de vis uit de pan en houd het warm in aluminium folie.
    Roerbak dan de spinazie in de pan en voeg al goed roerend de pesto toe.
    Verdeel de spinazie op de borden en leg de vis op de spinazie. Giet daarover heen de kaassaus.
    Strooi de amandelen erover.(Tip: Lekker met gebakken krieltjes of rösti.)