Toscaanse panzanella
1 augustus 2008
Door
admin
Ingrediënten
- ½ komkommer
- 1 rode ui
- 10 cherry tomaatjes
- 12 – 15 basilicum blaadjes
- 4 geroosterde paprika’s (potje)
- 6 ansjovisfilets
- 150 gr mozzarella
- 2 ciabatta broodjes
- 1 theelepel zout
- Dressing:
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- 1 teentje knoflook, geperst.
Bereiding
- Schil of was de komkommer, snijd hem in de lengte door en verwijder de zaadjes. Snijd de komkommer in dunne plakjes en bestrooi hem met het zout.
- Snijd de ui in ringen en de parika’s in stukjes.
Snijd de ansjovis in stukjes.
Halveer de cherry tomaatjes. Was de basilicumblaadjes.
Snijd de mozzarella in kleine plakjes.
- Voeg alles bij elkaar in een grote kom.
- Meng de ingrediënten voor de dressing en verdeel de dressing over de salade.
- Serveer de salade met de ciabatta broodjes.