Toscaanse panzanella

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediënten

  • ½ komkommer
  • 1 rode ui
  • 10 cherry tomaatjes
  • 12 – 15 basilicum blaadjes
  • 4 geroosterde paprika’s (potje)
  • 6 ansjovisfilets
  • 150 gr mozzarella
  • 2 ciabatta broodjes
  • 1 theelepel zout
  • Dressing:
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 1 teentje knoflook, geperst.

Bereiding

  1. Schil of was de komkommer, snijd hem in de lengte door en verwijder de zaadjes. Snijd de komkommer in dunne plakjes en bestrooi hem met het zout.
  2. Snijd de ui in ringen en de parika’s in stukjes.
    Snijd de ansjovis in stukjes.
    Halveer de cherry tomaatjes. Was de basilicumblaadjes.
    Snijd de mozzarella in kleine plakjes.
  3. Voeg alles bij elkaar in een grote kom.
  4. Meng de ingrediënten voor de dressing en verdeel de dressing over de salade.
  5. Serveer de salade met de ciabatta broodjes.