Vis met Paksoi en mie

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediënten

  • 3 stukjes koolvis of 2 stukjes koolvis en 1 stukje zalm (uit de diepvries)
  • 1 hele paksoi
  • per persoon 4 eenheden mie
  • saus voor wokgerechten, diverse smaken zijn verkrijgbaar, varieer hier eens mee.
  • wokolie of olijfolie of boter
  • wokpan of hapjespan
  • visolie
  • gebakken uitjes
  • eventueel kroepoek (naturel of scherp)
  • eventueel aanvullen met (diepvries) garnalen

Bereiding

  1. Ontdooi de vis en snijd ze in blokjes, voeg wat visolie toe en laat dat even intrekken.
  2. Snijd de (gehele) paksoi in reepjes/ stukjes en was het geheel goed onder de kraan.
  3. Zet een grote pan water op om de mie te koken, volgens de gebruiksaanwijzing. Als het water kookt en de mie in de pan gaat, begin dan met de volgende stap.
  4. Verwarm de olie in de wok- of hapjespan. Bak de vis goed gaar. Voeg naar smaak de saus voor wokgerechten toe.
  5. Voeg de paksoi en eventueel de garnalen toe.
    En voeg als laatste de uitjes toe.