Met Bitcoins en altcoins een extra inkomen genereren?

Met Bitcoins en altcoins een extra inkomen genereren?

28 februari 2022 Uit Door admin

Het zal je als student niet ontgaan zijn dat de discussie over basisbeurzen en leenstelsels in volle gang is. De kans is groot dat het laatste woord hier voorlopig ook niet over uitgesproken is! Om een lange discussie in een paar woorden samen te vatten: je moet ervoor zorgen dat je als student een eigen inkomen genereert om rond te kunnen komen. Dit roept de vraag op of je met Bitcoins en altcoins een extra inkomen kunt genereren. In dit artikel zetten we de voor- en nadelen van deze overweging voor je op een rijtje.

Waarom het beleggen of handelen in cryptocurrency steeds populairder wordt

Het is eenvoudig uit te leggen waarom het beleggen in cryptocurrency steeds populairder wordt. Allereerst is het goed om je erop te wijzen dat de crypto markt het gat opvult van de traditionele financiële markten. Je geld “parkeren” bij de bank kost tegenwoordig geld dus het feit dat je kiest voor een geschikt alternatief is heel logisch. In dat geval kan het beleggen of handelen in cryptocurrency een prima keuze zijn. Je hoeft alleen maar de koers van de Bitcoin te volgen om te ontdekken dat hier grote bedragen mee zijn verdiend. 

Naast de Bitcoin zijn er nog zeer veel andere altcoins die interessant zijn om in te investeren. Achter veel van deze altcoins schuilen interessante projecten die zeer ambitieus zijn. De kans is groot dat je wellicht denkt aan bekende altcoins zoals Ethereum, Cardano of Ripple maar laat je ook eens informeren over Fatom, Decentraland of Superfarm. Een Metaverse crypto of een project dat zich richt op een verbetering van de huidige blockchain structuur kan nog wel eens heel interessant zijn. Met een vroege investering hierin zou je nog wel eens een mooi extra inkomen kunnen opleveren.

Gevaren van het beleggen of handelen in de Bitcoin of altcoins

De oplettende lezer zal het al zijn opgevallen dat we schrijven over “een mooi extra inkomen kunnen opleveren”. Deze gereserveerdheid is niet voor niets. De term volatiliteit wordt immers niet voor niets veelvuldig gebruikt in de crypto wereld. Deze term wil niets anders zeggen dat de koers erg beweeglijk is. Praktisch alle crypto currency koersen zijn erg volatiel. De prijs kan dus snel fluctueren. Hiermee komen we automatisch uit op de grote risico’s die je loopt met het beleggen of handelen in cryptocurrency. Een grote winst kan binnen een kort tijdsbestek zijn omgezet in een behoorlijk verlies. 

Extra inkomsten genereren met Bitcoins en altcoins? Het kan maar……

Met het bovenstaande willen we aangeven dat je met Bitcoins en altcoins een extra inkomen kunt genereren maar ook dat het een vrij risicovolle keuze is. Je moet dan ook zeker niet gaan handelen of beleggen met geld dat je niet kunt missen. Daarnaast is het enorm belangrijk dat je over voldoende kennis beschikt over de handel en het beleggen in digitaal geld. Het is dus verstandig om je vooraf goed in te lezen in deze materie. Hiervoor kun je uitstekend terecht bij de betere websites op gebied van cryptocurrency die je op de hoogte houden over het laatste nieuws over de Bitcoin en altcoins en je voorzien van praktische tips. Hierdoor kun je goed geïnformeerd de crypto markt betreden en heb je meer kans om succesvol hierin te zijn. Als dat net geval is, kun je de discussie over basisbeurzen en leenstelsels aan je voorbij laten gaan!