Studeren vanuit huis? Voer een speedtest uit op je computer

Studeren vanuit huis? Voer een speedtest uit op je computer

3 februari 2022 Uit Door admin

Zo meet je de snelheid van je provider

Wil je gemakkelijk vanuit huis studeren? Snel internet is dan zeker aan te raden. Maar hoe meet je dit precies? Nou, met een speedtest natuurlijk. Door een speedtest te doen kun je eenvoudig zien of je de snelheid van provider ook daadwerkelijk kunt behalen. Het kan zijn dat je soms wat langzaam internet hebt en je afvraagt waar dit aan ligt. In dat geval wil je wel weten of je de beoogde internetsnelheid van de provider kunt behalen, gezien je hiervoor betaalt. In dit artikel vertellen wij je waar je een speedtest kunt doen en hoe je onder andere de internetsnelheid kunt opmeten. Lees snel verder voor meer informatie.

Welke speedtest is aan te raden?

Wanneer je een speedtest zoekt, zal je via de zoekmachine diverse soorten websites vinden waar je een speedtest kunt doen. Het is wel belangrijk dat de speedtest betrouwbaar is. Zo kun je bij grote providers vaak een speedtest doen en/of een objectieve speedtest doen als je alleen internet op het oog hebt. Bij voorkeur doe je zowel een speedtest bij de gewenste provider als een onafhankelijke speedtest voor een helder beeld.

Zo meet je de exacte snelheid op

Je kunt je internetsnelheid zowel via je internet kabel als draadloos opmeten. Je kunt deze echter het beste meten via een internetkabel vanaf de modem/ router rechtstreeks naar je laptop of pc. Zo is er geen interferentie mogelijk die wel kan optreden bij draadloos meten. Mocht je graag de draadloze snelheid willen weten dan kan je dit meten met een tablet of smartphone. De interferentie ofwel verstoring is hierbij van grote invloed. Het wifi signaal kan namelijk worde gedempt door obstakels, afstand en andere signalen in de woning. Zo kun je betonnen muren en vloeren hebben, wifi signalen van de buren opvangen of kan water en metalen voor interferenties zorgen. Draadloos meten is dan ook minder betrouwbaar dan een meting uitvoeren via de kabel.

Doe de speedtest meerdere keren achter elkaar

Om ervoor te zorgen dat je een goede indruk krijgt van je internetsnelheid, is het belangrijk je speedtest meerdere keren achter elkaar uit te voeren. Zo is het mogelijk dat als je voor het eerst de speedtest doet, ook een achtergrondprogramma zoals een virusscanner bezig is. Hierdoor kan de speedtest vertraagd worden. Door de speedtest meerdere keren uit te voeren kun je deze factoren deels uitsluiten.

Wij wensen je veel succes met het uitvoeren van de speedtest.