Wat is het meest geschikte moment voor een Bitcoin investering?

Wat is het meest geschikte moment voor een Bitcoin investering?

31 maart 2022 Uit Door admin

Heb je als doel om een deel van je studiekosten, of liefst het hele bedrag, terug te verdienen door een Bitcoin investering? Dan is het van het grootste belang dat je weet wat het meest geschikte moment is voor een Bitcoin investering. Hierbij spelen een flink aantal factoren een rol. reden genoeg dus om je hierin te verdiepen.

Mogelijkheden om in Bitcoins te investeren

Voordat we terugkomen op het meest geschikte moment, is het goed om te weten wat je mogelijkheden zijn om in Bitcoins te investeren. Je wilt op dat moment immers geen tijd verliezen om je slag te slaan. Dit kun je ook niet veroorloven aangezien de Bitcoin koer een zeer grillig karakter heeft en 24/7 kan veranderen. De crypto markt slaapt immers nooit. Je kunt je Bitcoin investering doen via een van de exchanges die in Nederland beschikbaar is maar ook via een initiatief zoals de Immediate Edge app. In het laatste geval maak je gebruik van een trading bot.

Koersontwikkelingen van de Bitcoin

Je hoeft je er maar een beetje in verdiept te hebben om te weten dat de koersontwikkelingen van de Bitcoin uiterst grillig verlopen. iedereen kan zich de all time high van 2021 wel herinneren. De Bitcoin koers stond op meer dan 60.000 dollar! Bitcoin eigenaren konden maar even van deze mijlpaal genieten. De periode daarna kelderde de Bitcoin koers immers zeer snel. Er zijn diverse factoren die hierbij een rol spelen. Hierbij kun je onder andere denken aan de ontwikkelingen op de wereld. De corona pandemie zorgde immers voor een flinke koersdaling. De Rusland/Oekraïne oorlog zorgde daarentegen juist voor een piek in de crypto koersen. Een andere belangrijke beïnvloedende factor voor de Bitcoin koersen is het social media effect. De Bitcoin koers beweegt bijna mee op het ritme van de tweets van Tesla-CEO Elon Musk Het nieuws dat een Tesla kon worden aangeschaft met Bitcoins zorgde voor een stijging van de koers, toen Musk besloot om van het plan af te zien zakte de koers net zo hard in elkaar.

Wat is het beste moment voor een Bitcoin investering?

Het bovenstaande geeft al een aardig beeld wat het beste moment voor een Bitcoin investering is. De term buy low, sell high wordt hierbij actueel. Je maakt immers de beste keuze als om de Bitcoin aan te schaffen als deze op het laagste niveau staat en eventueel te verkopen als deze op het hoogste niveau staat. Uiteraard is dit een lastige uitdaging gezien de vele factoren die hierbij een rol spelen. Het bovenstaande wijst erop dat het zeer belangrijk is om de crypto koersen en al het wereldnieuws goed in de gaten te blijven houden om het beste moment voor een Bitcoin investering te bepalen.