7 tips om je kamer warm te houden zónder verwarming

7 tips om je kamer warm te houden zónder verwarming

12 oktober 2022 Uit Door admin

Het wordt kouder en de verwarming moet weer aan. Maar met de huidige torenhoge gasprijzen is dat een dure grap. Je wilt daarom de verwarming minder aan hebben maar hoe doe je dat? Probeer déze 7 handige tips voor een warmer huis. Een lager energieverbruik is namelijk een heel makkelijke manier om geld te besparen en ook beter voor het milieu!

1. Kleed je warm aan

Misschien een open deur, maar nog lang niet iedereen denkt eraan. Van meerdere lagen kleding krijg je het vaak warmer dan van 1 dikke trui. Dus doe een hemd onder je shirt en draag daaroverheen een lekker lang vest of een dikke trui. Een sjaaltje om je nek of hoofd zorgt er ook nog eens voor dat je minder warmte kwijtraakt.

En vergeet je voeten niet! Warme sokken of comfortabele sloffen aan je voeten zorgen ervoor dat je het ook minder snel koud hebt in huis.

2. Doe je gordijnen dicht

Zelfs als je dubbelglas hebt, kan er veel warmte verloren gaan via de ramen. Wil je het dus echt snel warm hebben in huis zonder de verwarming aan te zetten? Sluit dan alle gordijnen zodra het donker is (en er geen zonlicht naar binnen schijnt om je kamer te verwarmen)

3. Steek kaarsen aan

En nu het toch zo knus is bij je met je kleedje op de bank en de gordijnen dicht, kun je ook gezellig wat kaarsen aansteken. Want zelfs van een paar kaarsen aan in huis kan de temperatuur in een ruimte al stijgen. Alleen zijn de meeste kaarsen niet zo goed voor het binnenklimaat. Kies bij voorkeur voor natuurlijke kaarsen met een basis van soja of bijenwas bijvoorbeeld. Steek alleen kaarsen aan in een ruimte die goed geventileerd kan worden.

4. Neem een warm drankje

Natuurlijk kun je je handen ook lekker opwarmen aan een flinke kop warme thee, koffie of chocolademelk. Daarnaast wordt de rest van je lijf natuurlijk ook lekker warm als je het opdrinkt.

5. Investeer in een vloerkleed

Vloerkleden  zorgen er ook voor dat er minder warmte verloren gaat en het voelt ook nog eens fijn aan je voeten.

6. Kruip tegen elkaar aan

Lekker warm in huis zonder verwarming, maar wel met je eigen kacheltje in de vorm van je partner, je kind of je huisdier. Door lekker tegen elkaar aan te kruipen op koude dagen krijg je het snel behaaglijk warm. En het is ook nog eens gezellig!

7. Actief bewegen

Ga niet stilzitten, maar ga iets doen. Want door actief te blijven bewegen, blijf je lekker op temperatuur. Ga een grote schoonmaak houden, zet een lekker muziekje op en dans mee met de muziek of ga iets lekkers maken in de keuken. Van eten verteren krijg je het namelijk ook warm!

Bron: een goed verhaal