Hierdoor is een bijbaan als bijlesdocent zo populair

Hierdoor is een bijbaan als bijlesdocent zo populair

29 juni 2020 Uit Door admin

Jamie is oprichter van het landelijke bijlesinstituut Bijles Aan Huis, onderwijspartner van mijnstudentenleven.nl. In deze blog beschrijft hij waarom steeds meer studenten werken als bijlesdocent.

De kans is aanzienlijk groot dat jij een student bent die op zoek is naar een leuk bijbaantje, je bent immers niet voor niets bij dit artikel terechtgekomen. Er zijn talloze baantjes om uit te kiezen op sites zoals bijbaan.nl. Als je op zoek bent naar een uitdagende bijbaan die ook nog eens goed betaalt dan is het zeker geen verkeerd idee om als bijlesdocent aan de slag te gaan. Ik heb vandaag de belangrijkste redenen op een rijtje gezet waarom dat een uitstekende keuze is om te maken tijdens je studententijd. Door dit artikel goed door te lezen krijg je een beter beeld van wat je kunt verwachten als bijlesdocent!

Je bent in staat om nog meer te leren

Dit is een punt dat veel genoemd wordt door bijlesdocenten van Bijles Aan Huis. Een goede bijlesdocent zijn, vereist natuurlijk aardig wat kennis over een bepaald onderwerp. Maar zelfs als je veel kennis hebt in specifiek onderwerp, weet je misschien niet alles over het onderwerp. Wanneer je jouw leerlingen helpt om met dit onderwerp aan de slag te gaan, bouw je natuurlijk voort op wat je al weet over het onderwerp. Hierdoor ontwikkel je een diepgaand begrip van dat specifieke onderwerp. De bijlesdocenten moeten zich grondig voorbereiden op elke sessie door de feiten te lezen en hun eigen onderzoek te doen, je moet nu eenmaal wel alles kunnen uitleggen. Dit maakt het een echte uitdagende bijbaan voor jou als student. 

Je kunt flink bijverdienen tijdens je studententijd

Of je nu een student of een net-afgestudeerde bent, aan de slag gaan als bijlesdocent is een prima manier om extra geld te verdienen. Dit maakt het een stuk makkelijker om rond te komen tijdens je studie en te voorkomen dat je flinke schulden maakt bij DEU. Er zullen altijd leerlingen zijn die begeleiding nodig hebben met een bepaald vak, het vinden van werk als bijlesdocent kan makkelijker zijn dan het vinden van een deeltijd- of fulltime baan. Het bedrag dat je als tutor verdient hangt af van vele factoren. Een ding is zeker, bij Bijles Aan Huis verdien je aanzienlijk meer dan bij een baantje in bijvoorbeeld de horeca of supermarkt. 

Je kunt van huis uit werken

Er is als bijlesdocent niet alleen het voordeel om je inkomen aan te vullen, maar als bijlesdocent ben je ook nog eens voorzien van flexibel werk dat je van huis uit kunt doen. Bij een bedrijf zoals Bijles Aan Huis kun je zelf bepalen hoeveel leerlingen je accepteert en op welke locatie je de afspraak maakt met de leerlingen. Je kunt bijvoorbeeld sessies bij een leerling thuis houden of afspraken maken om studenten bij jou thuis te ontmoeten. Je geniet van een vergelijkbare flexibiliteit als je je aanmeldt voor werk als online tutor. Dit maakt een bijbaan bij Bijles Aan Huis dan ook zo bijzonder fijn tijdens je studententijd. 

Lijkt het jou leuk om bijles te geven? Kijk dan bij Bijles Aan Huis op de bijles geven pagina.