Steeds meer studenten kopen bitcoin

Steeds meer studenten kopen bitcoin

3 juli 2020 Uit Door admin

Bitcoin is de afgelopen periode heel erg populair geworden, het is ook heel erg in waarde gestegen sinds het ontstaan ervan in 2009. 

Bitcoin is in 2009 ontwerpen/bedacht door Satoshi Nakamoto (pseudoniem en anoniem), hij/ zij kwam met het concept van een virtueel betaalmiddel. Er was al eerder een poging gemaakt met virtuele/ crypto betaalmiddelen. Maar het is niet zo aangeslagen als de bitcoin, bitcoins komen vrij of worden gemijnd door het oplossen van heel ingewikkelde wiskundige formules. Dit wordt gedaan door supersnelle computers (nodes) die middels een netwerk aan elkaar verbonden zijn. De berekeningen en oplossingen worden op een razendsnelle tempo gezocht, deze computers moet je dus niet vergelijken met jouw laptop of computer. De technologie achter de ontwikkeling van deze computers is een heel apart en bijzondere ontwikkeling op zich. 

Blockchain

De Nodes zijn middels een netwerk aan elkaar verbonden, elk Node heeft unieke data, maar tegelijkertijd bevat het ook data van de ander Nodes. De data is dus constant aan het circuleren en veranderen en dit alles gebeurt op de Blockchain. Het netwerk is een ketting die alle Nodes met elkaar verbindt en een blok vormt, vandaar Blockchain. De Blockchain is een datasysteem, hierop kan je data, gegevens, documenten ect. bewaren. Alles wordt middels een ingewikkeld cryptografie beveiligd, vandaar dat de virtuele betaalmiddelen die hierop verhandeld worden, de naam cryptocurrency dragen. Met systeem ben jij de enige beheerder van je geld, er komt geen bank aan te pas. Jij bepaalt wanneer en hoe je jouw geld gebruikt. De transactie tijden zijn kort, de transactiekosten heel miniem en het heel simpel en makkelijk in gebruik.

Bitcoin wordt populairder

Bitcoins kopen, verkopen en opslaan gebeurt op de blockchain, je hebt een account, een wallet en internet nodig om bitcoins te kunnen kopen, verhandelen of gebruiken. Vooral onder de studenten is bitcoin heel populair, het is een makkelijk betaalmiddel. En tegenwoordig accepteren heel veel webwinkels, winkels en dienstverleners cryptocurrencies als betaalmiddel. Je kan zelfs op reis gaan ermee, je reis betalen, op je bestemming betalen ermee. Bitcoin kan je gebruiken, als de partij bij wie jij iets aanschaft bitcoins accepteert. Je maakt dan de hoeveelheid via jouw account en wallet over naar hun wallet. Je kan ook een creditcard aanvragen die gekoppeld wordt aan jouw wallet. Jij schiet jezelf op deze manier geld voor uit je wallet, een voorwaarde is wel dat je wallet cryptocurrency moet hebben.