Brommer – / scooterverzekering

Een bromfietsverzekering, ook wel brommerverzekering of scooterverzekering genoemd, is er voor alle soorten brommers, scooters en snorfietsen. Heb je een brommer, scooter of snorfiets dan ben je verplicht om een verzekering hiervoor af te sluiten. De minimale (en dus goedkoopste) verzekering is alleen de Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) verzekering. Je kunt daarnaast de verzekering uitbreiden maar hierbij geldt: hoe uitgebreider hoe duurder. Zo kun je  je helm, accessoires en kleding meeverzekeren. Bedenk bij het afsluiten dus goed welke kosten je zelf kunt betalen en je dus niet hoeft te verzekeren. Scheelt weer in de premie. 

3 soorten bromfietsverzekeringen

Er zijn 3 soorten bromfiets / scooter / snorfietsenverzekeringen; van wettelijk minimum tot meest uitgebreid:

1) WA verzekering

De eerste mogelijkheid is de meest simpele: de Wettelijke Aansprakelijkheids- of WA-verzekering. Bij een WA-verzekering ben je verzekerd voor de schade die je aanricht aan een ander. Hierbij kun je denken aan lichamelijk letsel aan personen of dieren, maar ook aan schade aan andere voertuigen. 

2) WA-beperkte casco

De tweede mogelijkheid is een WA-beperkte casco verzekering, ook wel bekend als een WA plus verzekering. Bij een WA-beperkte casco verzekering ben je niet alleen verzekerd voor de schade die je aanricht aan een ander of aan zijn voertuig, maar ook je eigen scooter is gedekt voor bepaalde zaken. Bijvoorbeeld tegen blikseminslag, botsing met dieren, brand, diefstal en storm. Wat er precies onder je WA-beperkte casco verzekering valt verschilt per verzekeringsmaatschappij. De exacte voorwaarden lees je in de polisvoorwaarden of algemene voorwaarden van de verzekeraar.

3) WA-casco (of all risk-) verzekering

De derde verzekeringsvorm is de WA-casco verzekering of all-risk verzekering, een verzekering met volledige cascodekking. Een all-risk verzekering is de verzekering met de hoogste dekking. Hiermee ben je in nagenoeg alle situaties verzekerd. Je bent dan bijvoorbeeld ook verzekerd voor schade die ontstaat aan je eigen scooter doordat je een botsing hebt gekregen of op de ene of andere manier van de weg bent geraakt, bijvoorbeeld door slippen.

De prijs van de verzekering verschilt per verzekeraar, per persoon, per stad en per type scooter, snorfiets of brommer. Daarom kunnen we niet van tevoren een prijs geven, of zeggen welke verzekeraar de goedkoopste is.

Overzicht scooterverzekeringen
Centraal Beheer scooterverzekering 1 jaar na aankoop aanschafwaarde terug bij diefstal en total loss


Direct naar Centraalbeheer.nl


Inshared brommerverzekering Inclusief vervangend vervoer


Direct naar Inshared.nl


Hema brommer-
& scooterverzekering
Zeer complete dekking


Direct naar Hema.nl


Zoek je een fietsverzekering, kijk dan op onze fietsverzekeringspagina.