Laptopverzekering

Dit is een verzekering die in het bijzonder geschikt is voor studenten. Elke student maakt gebruik van een computer en voor veel studenten is het een computer in de vorm van een laptop. Een groot voordeel aan een laptop is dat je hem overal mee naar toe kan nemen en dus ook op locatie kan werken. Een nadeel hieraan is dat je met een laptop grotere kans loopt op diefstal of schade. Er zijn vele voorbeelden van studenten die voor hun studie een laptop aanschaften en na een week al weer op zoek konden naar een nieuwe. De prijzen van laptops liggen tussen de 400 en 3000 euro en zijn in veel gevallen niet verzekerd. Dit terwijl als je een laptopverzekering afsluit binnen een studentenpolis je voor minder dan 5 euro per maand verzekerd bent. Waarom het risico lopen als je het ook kan vermijden?

Samen met inboedelverzekering

Een laptopverzekering is in Nederland doorgaans verzekerd in combinatie met een inboedelverzekering. Bij deze verzekeringen is je laptop niet in alle gevallen ook onderweg verzekerd. Kijk dit dus goed na in de polisvoorwaarden.

De meeste studenten hebben een laptop of een pc. Je gebruikt hem misschien thuis, of je neemt hem mee naar je college. Het voordeel van een laptop is dat je hem overal mee naartoe kunt nemen. Het nadeel is dat je hem dan ook kwijt kunt raken of beschadigen. Dat is natuurlijk iets wat je zo goed mogelijk probeert te voorkomen, maar je kunt het simpelweg niet altijd voorkomen. Hoe kun je ervoor zorgen dat je vergoeding krijgt als je hem op de ene of andere manier toch kwijt raakt of beschadigd? Je kunt dan het beste een laptopverzekering afsluiten.

Bij welke schade ben je verzekerd

Als je een laptopverzekering afsluit ben je verzekerd tegen beschadiging, diefstal, inbraak, verlies van je laptop of computer, of beschadiging door een gebrek aan de laptop zelf. Bij de meeste verzekeringen is het zo dat je daarnaast verzekerd ben voor schade door vocht. Gooi jij bijvoorbeeld je biertje over je laptop of gooit je vriendin haar jus d’orange over je pc dan ben je hiervoor ook gedekt. Voor de meeste verzekeringen geldt dat de dekking zowel binnen- als buitenshuis is. Bij sommige verzekeringen ben je zelfs verzekerd in het buitenland, maar dat verschilt per verzekering.

Niet verzekerd bij de volgende schade

Sommige voorvallen zijn niet meeverzekerd binnen je computer verzekering. Schade aan je software is niet meeverzekerd, net als opzettelijk aangebrachte schade, schade door natuurrampen of terrorisme, schade door experimenteren en slijtage. Daarnaast moet je de laptop goed behandeld hebben, dus schade door nalatigheid wordt niet vergoedt. Schade die wordt veroorzaakt door het gebruik van accessoires die niet geschikt zijn voor de laptop wordt ook niet gedekt door je laptopverzekering.