Internet, TV en telefonie afsluiten

Uiteraard wil jij op je kamer internet en tv hebben. Hoe zou jij zonder internet voor je studie bezig kunnen? Of hoe kom je op Facebook zonder internet? En die favoriete serie, hoe kijk je die zonder tv? Maar dan moet je wel een aansluiting hebben voor internet en tv op je kamer of het huis waarin je komt te wonen. Als je kiest voor een pakket met Internet en TV krijg je, nogal logisch, internet en tv in één pakket. Hierdoor zijn de aansluitkosten en maandelijkse kosten lager. Het voordeel is dat je wel gewoon de voor jou juiste internetsnelheid kunt kiezen. Ook heb je alle voordelen van digitale tv en kun je kiezen uit verschillende zenderpakketten.

Lastig kiezen

Het verwarrende is dat er veel verschillende soorten en maten internetaansluitingen zijn. Dit maakt het lastig om net dat pakket te kiezen dat bij jou past.Het is om de juiste keuze te maken van internetverbinding handig om een aantal dingen voor jezelf op een rijtje te zetten. Surf en mail je alleen, of game je veel online en download je veel muziek en films? Zit je met meerdere computers tegelijk op het internet en wat doen je huisgenoten met het internet? Maar aan de andere kant heb je wel meer kans dat net die internetaansluiting die bij jou past er tussen zit. Even in het kort op een rijtje:

Soorten internet voor thuis

  • Om te beginnen, je kunt er voor kiezen om geen vaste internet en TV aansluiting in je kamer te nemen. En in plaats daarvan het mobiele internet van je telefoon of tablet te gebruiken. Als je weinig thuis bent of alleen een beetje emailt is dat prima en bespaart je geld. Bij een normaal gebruik is een mobiele internet abonnement al snel duurder dan een vast abonnement.
  • Bij een vast internetabonnement heb je vervolgens keuze uit 3 technieken; via de telefoonkabel (ADSL, meestal via KPN), via je TV kabel (meestal Ziggo) of glasvezel. Glasvezel schijnt het snelst te zijn maar in de praktijk zit er niet veel verschil tussen deze 3 technieken.
  • Bij TV is er wel verschil. Er zijn partijen die TV aanbieden via Digitenne. Dan komt er een antenne op je TV (een beetje zoals vroeger). Dit is een goedkope oplossing maar geeft ook nog wel eens storingen in het beeld. Als TV via een kabel komt (hetzij de TV kabel, hetzij via de telefoonlijn, hetzij via glasvezel) is de kwaliteit wel goed.
  • Tegenwoordig zijn er nieuwe diensten die tv kijken via internet aanbieden. Zo kun je op je smartphone, tablet of laptop kijken. Dit zijn On Demand-diensten zoals Netflix of HBO waar je toegang hebt tot films en series. Een ander voorbeeld is Play van KPN, waarmee je live tv kunt kijken, tv-programma’s terug kunt kijken én toegang hebt tot HBO.

3 in 1

Je kunt naast een pakket met internet en tv ook kiezen voor een pakket met internet, tv en bellen. Of juist een pakket met internet en bellen maar niet tv inbegrepen. Bij je keuze tussen de verschillende pakketten kun je onder andere het beste kijken naar de prijs per jaar, de contractduur, het aantal zenders en de downloadsnelheid. Dit kun je allemaal geheel naar eigen keuze invullen.

 

Overzicht internet & tv voor thuis
OnlineMet actieaanbodDirect naar Online.nl


KPNAlles-in-1 voor thuis

Direct naar KPN.nl


YoufoneInternet en TV. Nu met actieaanbod

Direct naar Youfone.nl


Stilzwijgend verlengen en vergelijken

Providers mogen sinds kort je contract niet meer stilzwijgend met een jaar verlengen. Je kunt aan het einde van je contractduur, meestal al na een jaar overstappen naar een andere provider, mocht je niet tevreden zijn. Vaak geldt er een opzegtermijn van een maand, hierdoor wordt overstappen een stuk makkelijker voor je. Vaak loont het om over te stappen of je pakket meer af te stemmen op je eigen wensen. Hierdoor kun je geld besparen en heb je het pakket wat het beste bij jou past. Er zijn veel sites te vinden waar je de verschillende providers kunt vergelijken. Het is belangrijk dat je eerst kijkt welke mogelijkheden er zijn op jou adres. Het kan namelijk zijn dat niet alle pakketten op jou adres mogelijk zijn. Kortom, je moet zelf bedenken wat je graag wilt en wat het beste bij jou past. Alles-in-1, Internet & TV of Internet & Bellen