Dekking autoverzekering

Welke je ook kiest, een autoverzekering is in Nederland en alle andere landen van de Europese Unie verplicht. Op deze manier kun je de schade altijd verhalen op de verzekering van de andere partij en ontvang je altijd een vergoeding op het moment dat je op enige wijze schade oploopt. In heel Europa is de wetgeving wat betreft aansprakelijkheidsverzekering voor motorvoertuigen gelijk. Op deze manier proberen ze de positie voor een slachtoffer van een ongeval te versterken.

Wat valt niet onder de verzekering?

Een aantal zaken vallen natuurlijk niet onder de autoverzekering, welke vorm van verzekering je ook kiest. Zo is er geen dekking als je meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken hebt en een ongeluk veroorzaakt. Ook schade veroorzaakt door iemand die geen geldig rijbewijs heeft wordt niet vergoed, net als opzettelijk veroorzaakte schade. Schade opgelopen of veroorzaakt tijdens een snelheidswedstrijd wordt eveneens niet vergoed. Als je de auto voor andere doeleinden gebruikt dan bij de verzekeraar bekend zijn wordt er geen vergoeding uitgekeerd.

De groene kaart

Een autoverzekering heeft een minimaal verplicht bedrag waarvoor je gedekt bent. Voor materiële schade staat dit op €5.000.000 en voor letselschade op €2.500.000, beide per gebeurtenis. Het dekkingsgebied van jouw autoverzekering staat vermeldt in je groene kaart. De groene kaart is een bewijs dat je verzekerd bent. Meestal omvat het dekkingsgebied meer dan alleen Europa.

Bergingskosten

Bergingskosten en vervoer van de bestuurder na een ongeval worden meestal gedekt door je WA-verzekering. Het vervoer van de auto en inzittenden valt ook onder de dekking van je WA-verzekering, mocht je in het buitenland een ongeluk krijgen en je auto kan niet binnen 4 dagen gerepareerd worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.