Autoverzekering studenten

Er zijn steeds meer studenten in Nederland die de beschikking hebben over een auto. In sommige gevallen gaat het om een auto, die niet op naam staat van jou als student maar op naam van een van je ouders. Het overgrote deel van de studenten moet echter zelf opdraaien voor de vaste lasten. Aan de belastingtarieven kunnen wij als MijnStudentenleven.nl weinig doen, maar bij de zoektocht naar een goede en goedkope autoverzekering voor studenten willen wij je zeker helpen.

Autoverzekering vergelijken

Bij het selecteren van een autoverzekering kun je kiezen uit meerdere verschillende soorten verzekeringen. Van beperkt verzekerd tot heel uitgebreid. Ook hierbij geldt: hoe uitgebreider hoe duurder. Bedenk ook hier bij het afsluiten welke kosten je zelf kunt betalen en je dus niet hoeft te verzekeren. Scheelt weer in de premie. Over het algemeen zijn er 3 soorten autoverzekeringen:

1) WA verzekering

De eerste mogelijkheid is de meest simpele: de wettelijke aansprakelijkheids- of WA-verzekering. Bij een WA-verzekering ben je verzekerd voor de schade die je aanricht met je auto. Bij schade moet je denken aan lichamelijk letsel aan personen of dieren, maar ook aan schade aan andere voertuigen. Een WA-verzekering is verplicht als je een auto hebt.

2) WA-beperkte casco

De tweede mogelijkheid is een WA-beperkte casco verzekering, ook wel bekend als een WA plus verzekering. Bij een WA-beperkte casco verzekering ben je niet alleen verzekerd voor de schade die je aanricht aan een ander of aan zijn voertuig, maar ook je eigen auto is gedekt voor bepaalde zaken. Je auto is bijvoorbeeld verzekerd tegen blikseminslag, botsing met dieren, brand, diefstal en storm. Wat er precies onder je WA-beperkte casco verzekering valt verschilt per verzekeringsmaatschappij, de preciese voorwaarden kun je opzoeken in de polisvoorwaarden of algemene voorwaarden.

3) WA-casco (of all risk-) verzekering

De derde verzekeringsvorm is de WA-casco verzekering, een verzekering met volledige cascodekking. Deze vorm van verzekering wordt ook wel de all-risk verzekering genoemd. Een all-risk verzekering is de verzekering met de hoogste dekking. Bij een all-risk verzekering ben je in nagenoeg alle situaties verzekerd. Je bent dan bijvoorbeeld ook verzekerd voor schade die ontstaat aan je auto doordat je een botsing hebt gekregen of op de ene of andere manier van de weg bent geraakt, bijvoorbeeld door slippen.

Je auto is ook verzekerd als je hem voor korte tijd uitleent aan vrienden of familie. Veroorzaakt die persoon vervolgens met jou auto schade dan gaat dit wel ten koste van jouw no-claim. Is je auto ouder dan 8 jaar, dan is een WA-verzekering in principe voldoende om de kosten te dekken mocht je schade oplopen of veroorzaken. Heb je een auto die jonger is dan 8 jaar maar ouder dan 3 jaar dan is het verstandig om een WA-verzekering te nemen die ook een beperkte cascodekking biedt. Is je auto jonger dan 3 jaar dan is het verstandig een WA-verzekering met een volledige cascodekking te nemen.

Overzicht autoverzekeringen
Univé Geen winstoogmerk en altijd in de buurt met 110 winkels


Direct naar Univé.nl


Centraal Beheer Autoverzekering


Direct naar Centraal Beheer.nl


Inshared autoverzekering Gemiddelde beoordeling 8.1


Direct naar Inshared.nl


Waar moet je verder aan denken?

Veel verzekeringsmaatschappijen zijn niet erg happig op het verzekeren van jongeren zoals studenten. Die sluiten jongeren helemaal uit of vragen een hele hoge premie. Lees hier meer over het afsluiten van een autoverzekering. Weet je al wat voor verzekering met welke dekking je wilt, kijk dan in ons overzicht dat we hebben samengesteld van autoverzekeringen van verzekeraars die studenten wel graag als klant hebben. En voor het opzeggen van je autoverzekering kijk je hier.