Uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering dekt de te maken kosten voor een uitvaart. Het is een vorm van een levensverzekering. Een uitvaart of begrafenis is doorgaans, naast een droevige, ook een dure aangelegenheid.

Doorgaans keert de verzekeringsmaatschappij een vooraf overeengekomen geldbedrag uit aan de nabestaanden van de verzekerde. Ook een natura-uitvaartverzekering behoort tot de mogelijkheden. Hierin worden de meeste kosten van een uitvaart vergoed. Dit verschilt per verzekering. Zo is vaak de kist expliciet beschreven. Let goed op welke zaken de verzekering dekt, zodat de nabestaanden niet voor onaangename verrassingen komen te staan.

De keuze is aan jou maar over het algemeen is een uitvaartverzekering niet nodig voor studenten. De kans op overlijden bij de groep studenten is heel klein en anders zijn ouders meestal wel in staat de kosten op zich te nemen.

De voordelen van een jong een uitvaartverzekering sluiten

Het heeft zo zijn voordelen als je als student nu een uitvaartverzekering sluit. Als student ben je vrij jong en dus betaal je minder premie voor deze verzekering. Voor slechts enkele euro’s per maand heb je al een uitvaartverzekering en hoeven je ouders niet op te draaien voor de kosten die een eventuele uitvaart met zich meebrengt.

Meeverzekeren op de polis van je ouders

Als je nog geen 18 jaar bent, kun je vaak worden meeverzekerd op de uitvaartverzekering van je ouders. Ben je 18 jaar of ouder? Dan sluit je zelf een uitvaartverzekering af. Het is uiteraard een optie om een verzekering op jouw naam af te sluiten en de premie te laten betalen door je ouders. Wanneer je klaar bent met studeren en een baan hebt gevonden, kun je de premiebetaling overnemen van je ouders.

Tips bij afsluiten uitvaartverzekering

Wil je graag een uitvaartverzekering afsluiten? Vergelijk de diverse verzekeringen op premies en voorwaarden voordat je een definitieve keuze maakt. De premies per uitvaartverzekeraar verschillen soms flink. Dit heeft veelal te maken met het soort verzekering dat je kiest. Lees verder altijd goed de voorwaarden door. Door bijvoorbeeld een uitvaartverzekering met indexatie af te sluiten, voorkom je dat je in de toekomst onderverzekerd bent.