Vergelijk reisverzekeringen

Reisverzekeringen zijn er in soorten en maten. Op deze pagina proberen we voor jou duidelijk te maken hoe het zit. Wat is verstandig en wat heb je nodig? Een onderscheid binnen reisverzekeringen is een doorlopende, globetrotter of kortlopende verzekering.

  • Met een kortlopende reisverzekering ben je verzekerd voor de periode dat jij op vakantie bent. Ben je weer terug van vakantie, dan loopt je verzekering ook af. Zo’n verzekering kun je vaak nog vlak voor je vertrek afsluiten.
  • Bij een doorlopende reisverzekering daarentegen ben je verzekerd voor het hele jaar.
  • Een globetrotter reisverzekering is handig als je bijvoorbeeld 3 maand of langer naar het buitenland gaat. Meestal heeft deze een maximum van één of twee jaar. Een globetrotter reisverzekering biedt naast de basisdekking vaak ook nog aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstand.

Wat voor jou het meest verstandig en voordelig is hangt er vanaf hoe vaak en hoe lang je op vakantie gaat. Een doorlopende reisverzekering is in principe voordeliger als je langer dan 21 dagen of vaker dan 3 keer per jaar op vakantie gaat.

Ook voor een vakantie in Nederland kun je een reisverzekering afsluiten. Wel moet je bij een declaratie een boekingsbevestiging kunnen laten zien. Een ander verschil binnen reisverzekeringen is wat onder de basisverzekering valt en wat je aanvullend moet verzekeren. Dit verschilt per verzekeringsmaatschappij.

1.Verzekeruzelf.nl Reisverzekering Zelf je verzekering online samenstellen


Veel keuzevrijheid zodat je nooit teveel betaalt
Direct naar Verzekeruzelf.nl


2. Centraal Beheer Reisverzekering Gevaarlijke sporten kun je meeverzekerenKorting als je ook een zorgverzekering bij Achmea hebt

Direct naar Centraalbeheer.nl3. Univé Reisverzekering
Budgetpakket bekroond met 5 sterren

Direct naar Univé.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *