Telefoonverzekering

Omdat smartphones steeds meer kunnen, steeds belangrijker worden in het dagelijks leven en vaak ook steeds duurder zijn kun je daarvoor een verzekering afsluiten. Hiermee ben je verzekerd tegen diefstal, water-, stoot- of valschade. Dit zit vaak in het basispakket. In uitgebreidere pakketten komt hier dan nog diefstal (niet uit de auto), afpersing, verklaarbaar verlies, kosten voor opnieuw aansluiten, diefstal uit de auto, kosten van misbruik gemaakt met mobiel na diefstal en een vervangend toestel bij. Het verschilt per verzekeraar wat er verzekerd is en wat niet. Met een verzekering ben je meestal wereldwijd verzekerd, dus ook op je vakantie. De hoogte van je premie hangt af van het verzekeringspakket wat je gekozen hebt. Het varieert maar kan oplopen tot meer dan €100 per jaar.

Dubbel verzekerd?

Is een aparte telefoonverzekering nodig? Dat hangt er vanaf. Ten eerste is er een kans dat je met een specifieke smartphoneverzekering dubbel verzekerd bent. Je bent namelijk vaak al tegen verlies of diefstal van je mobiele telefoon verzekerd via een inboedel- of reisverzekering. Daarnaast zit er op een mobiele telefoon ook een (wettelijke) garantie van minimaal twee jaar die beschermt tegen problemen en fouten die binnen de garantieperiode ontstaan buiten je schuld of buiten normale slijtage.

Ten tweede, maak een inschatting hoe groot de kans is dat je smartphone wordt gestolen, beschadigd of kapot gaat buiten jouw schuld om en weeg dit af tegen de premie die je maandelijks moet betalen. Houdt hierbij rekening met het eigen risico van tussen de €25 en €50 die veel telefoonverzekeringen kennen.

Een telefoonverzekering is daarmee lang niet altijd een goed idee. De Consumentenbond adviseert daarom om niet direct bij de aankoop van je nieuwe smartphone een verzekering af te sluiten maar eerst informatie in te winnen en dat thuis rustig te bekijken en te checken wat al verzekerd is in je inboedelverzekering. Hier sluiten wij ons bij aan.

Ga hier na de inboedelverzekering pagina.

Overzicht inboedelverzekeringen
Centraal Beheer StudentenverzekeringInboedelverzekering speciaal voor studenten


Direct naar Centraalbeheer.nlUnivé InboedelverzekeringGeen winstoogmerk


Direct naar Univé.nlInShared.nl InboedelverzekeringWe all benefit!


Direct naar InShared.nl