Mobiel abonnement afsluiten

Als je een goed en goedkoop abonnement voor je mobiele telefoon wil afsluiten is het goed om een aantal dingen te onderzoeken. Hieronder een overzicht van punten die handig zijn na te lopen voordat je een mobiel abonnement afsluit.

Dekkingsgraad

Bekijk of je bij de provider waar je een telefonie abonnement wil afsluiten genoeg dekking hebt. Niets is zo vervelend als dat je thuis bijna geen bereik hebt. Tegenwoordig hebben de meeste providers als Hi, T-mobile en Ben genoeg dekking in Nederland. In de steden is de dekking vaak het beste.

Bekijk de tarieven per provider

Veel providers stunten met prijzen waardoor het lastig is ze één op één met elkaar te vergelijken. Je kunt veel geld besparen door met acties te werken. Vaak verschillen de aanbieders in tarieven niet zo heel veel. De providers bieden wel verschillende soorten bundels aan, zoals sms-bundels, bel bundels of internet bundels. Bij een actietarief moet je goed kijken naar de duur van de korting. Bij een tweejarig abonnement kun je bijvoorbeeld een actietarief voor de eerste zes maanden hebben.

Internetten op je smartphone

De kosten van internet op je mobiel is de laatste jaren geleidelijk aan toegenomen. Dit komt omdat er nu veel vaker gebruik wordt gemaakt van mobiel internetten. De prijzen verschillen per provider dus bekijk goed wat de kosten zijn en vergelijk ze met elkaar. Vaak krijg je een x aantal MB of GB per maand bij je abonnement. Zodra dit verbruik op is betaal je per MB wat je daarbuiten verbruikt. Let er op dat bij smartphones een heleboel applicaties gebruik maken van het internet, ook al gebruik je ze niet op je telefoon!

Extra opties

Je kunt bij een abonnement ervoor kiezen om meerdere opties erbij te doen, zoals meer sms’jes sturen voor een vaste prijs of meer internet gebruiken voor een vaste prijs. Bekijk deze opties goed want als je bijvoorbeeld veel sms’t kun je voordeliger uit zijn met een sms optie.

Sms’en, bellen of internetten in het buitenland

Let er heel goed op dat je in het buitenland alleen gebruikt maakt van wifi, als je op internet wil (als je telefoon dit ondersteund). Internetten in het buitenland is erg duur en wordt apart gefactureerd waardoor het niet binnen je bundel valt. Als je naar het buitenland gaat zet dan je internet uit op je mobiel, op deze manier maakt je telefoon geen gebruik van internetdata. Ook bellen en sms’en in het buitenland is duurder dan in Nederland. Informeer goed bij je provider wat hiervan de kosten zijn, zo kom je niet voor onaangename verrassingen zodra je thuis komt.

De telefoon

Je kiest vaak een mobiele telefoon abonnement omdat je een bepaalde telefoon wilt hebben. In de winkel kost een losse smartphone al gauw tussen de 450,- en 950,- euro. Gewone mobiele telefoons kosten tegenwoordig niet veel meer en je hebt al een gewone telefoon voor 20,- euro.

Sim Only abonnement

In principe is een Sim Only abonnement bijna hetzelfde als een telefoonabonnement. Het verschil bij een Sim Only en telefoonabonnement is dat je geen telefoon bij je abonnement krijgt, alleen een simkaart met abonnement. De tarieven van een Sim Only zijn veel voordeliger omdat je niet betaald voor het toestel. Gaat het je niet om een toestel en wil je lekker veel bellen, sms’en en/of internetten? Dan is het voor jou beter om te kijken naar een Sim Only abonnement.

Is een abonnement de beste optie om te kunnen bellen?

Een mobiel telefonie abonnement zorgt er doorgaans voor dat de kosten die je per minuut bellen maakt, de kosten per sms of het bedrag voor je verbruikte data naar beneden gaan. Als je de vooraf afgesproken aantallen niet haalt, dan neem je de niet gebruikte hoeveelheden vaak mee naar de volgende tijdseenheid. Kom je echter nooit aan je afgesproken hoeveelheid belminuten, data of smsjes, dan is het verstandig om een lager contract af te spreken, of een prepaid afspraak te maken. Zo hou je de kosten perfect in de hand, omdat je alleen kunt bellen waarvoor je hebt betaald en nooit over je limiet heen kunt gaan. Met prepaid kun je zelf bepalen hoeveel beltegoed je opwaardeert. Je beltegoed raakt op naarmate je belt, sms’t of op internet zit. Tegenwoordig kun je ook mobiel opwaarderen zonder dat je een opwaardeercode hoeft te kopen. Verschillende telefonie aanbieders bieden deze service aan. De kosten van prepaid zijn per minuut wel hoger dan abonnementen en Sim Only. Bovendien moet je zelf een telefoon kopen.

Mobiele abonnementen
1.YoufoneAltijd een aantrekkelijk aanbod, ook voor studenten


Direct naar Youfone.nl


2.SimyoNu ook met telefoonabonnementen


Direct naar Simyo.nl


3.SimpelGoedkoop mobiel bellen voor iedereen


Direct naar Simpel.nl